«Завдяки вашому професіоналізму про «тридцятку» говорять навіть у Кремлі»

«Завдяки вашому професіоналізму про «тридцятку» говорять навіть у Кремлі»

Тридцята окрема механізована бригада цими днями повернулася у місце постійної дислокації із зони проведення операції об’єднаних сил. Упродовж декількох днів на минулому тижні ешелони з військовою технікою та особовим складом прибували до Новограда-Волинського.
5 липня на території полігону в с.Олександрівка відбулися урочисті заходи з нагоди повернення героїчної військової частини.
«Доволі результативно зменшили кількість російських найманців на українському Донбасі. Наші війська просунулися вперед і стали ще ближче до окупованого Донецька. На жаль, артилерія і танкісти не отримували від вищого командування наказів відкрити нищівний вогонь по супротивнику, але постійно надавали вогневу підтримку піхоті», — дякуючи всім підрозділам, звертаючись до особового складу та гостей, сказав командир 30-ї ОМБр, полковник Іван Гараз.
«Завдяки вашому професіоналізму про «тридцятку» говорять навіть у Кремлі», — підкреслив депутат міської ради, колишній командир бригади Віталій Якубов.
Воїнів та їхні родини привітали з поверненням у місце постійної дислокації командування оперативного командування «Північ», міська і районна влада.
Міський голова Віктор Весельський розповів про соціальні ініціативи, орієнтовані на діючих та колишніх військовослужбовців. Зокрема, зауважив, що через тиждень на засіданні виконавчого комітету буде ухвалено рішення про видачу ордерів на квартири для військових.
Кожен із виступаючих, особливо — люди у військовій формі, відзначав високий професіоналізм та злагодженість, притаманні тридцятій бригаді, яку визнають кращою серед частин і підрозділів оперативного командування «Північ». На жаль, повернення із зони бойових дій відбулося не в повному складі. За час цієї ротації сталася одна бойова втрата. Пам’ять про загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання.
За сумлінне служіння українському народові, зразкове виконання військового обов’язку, високий професіоналізм нагородили відзнакою Міністерства оборони України — нагрудним знаком «Знак пошани» — Дембовського О.М., Корнейчука М.С., Кулибчука М.В., Некрашевського О.Ю., Саленка О.О.; грамотами Міністерства оборони — Азенка С.В., Степанюка В.В., Шнипенка Р.С.; подякою Міністерства оборони — Верпету М.Л.
Почесним нагрудним знаком «За заслуги перед Збройними Силами України» нагородили Атаманчука А.В., Борисенка В.А., Філіпова К.А. Нагрудним знаком «За досягнення у військовій службі» ІІ ступеня — Баклана Д.М., Грицая В.І., Донських П.В., Новосада О.І., Свєтікова В.І., Тітова Р.В.
Загалом десятки військовослужбовців були удостоєні відзнак, грамот і подяк від військового керівництва та місцевої влади. Кращі також отримали матеріальне заохочення і підвищення військового звання.
Олег БРЮХАНОВ