Під керівництвом Петра Корнійчука український каратист виборов ліцензію на Юнацькі Олімпійські ігри 2018 року!

Під керівництвом Петра Корнійчука український каратист виборов ліцензію на Юнацькі Олімпійські ігри 2018 року!

У хорватському місті Умаг пройшов молодіжний кваліфікаційний турнір, де розігрувались ліцензії на Юнацькі Олімпійські ігри 2018 року, що відбудуться в Буенос-Айресі у жовтні.
Український каратист Роберт Широян увійшов до 24-х спортсменів, які здобули олімпійські ліцензії. 16-річний боєць із Дніпра виграв змагання в розділі куміте (юніори, 68 кг), здолавши представників Мальти (7:2), Португалії (3:0), Франції (0:0), Тунісу (1:0) і Малайзії (6:0). У фіналі не залишив шансів японцеві Котаро Накамурі (5:2).
До складу української делегації, яку очолював президент Української федерації карате Сергій Левчук, увійшов тренер із Новограда-Волинського Петро Корнійчук — головний тренер національної молодіжної збірної України з карате.
Участь у турнірі також взяла його вихованка — Аліна Карпишина (вагова категорія 59+ кг). Крім цього, в Умагу змагались учасники від України: Вікторія Ващишин (53 кг), Оксана Базелюк (59 кг), Микита Шилоносов (61 кг), Олександр Злобін (68+ кг).
Юнацькі Олімпійські ігри проводяться за ініціативи Міжнародного Олімпійського комітету з 2010 року. Перші літні Ігри пройшли в Сінгапурі (2010 р.), другі — в 2014 році в Нанкіні. На Іграх у Буенос-Айресі дебютує карате. Турнір пройде 17-18 жовтня. У програмі — 6 змагань із куміте, по три вагові категорії серед дівчат та хлопців. У кожному виді візьмуть участь по 8 спортсменів віком 16-17 років.
За інформацією прес-служби Української федерації карате