Інформаційний зріз щодо діяльності основних галузей життєзабезпечення міста

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО
За минулий тиждень комунальним підприємством Новоград-Волинської міської ради «Новоград-Волинськжитлосервіс» здійснені наступні роботи:

  • відремонтовано та пофарбовано 3 лави на території міського Парку культури та відпочинку;

  • скошено траву на наступних територіях: сквер «Фортеця», вул.Шевченка, 29, бульвар Шарварка, вул.Шевченка (вздовж дороги), пам’ятний знак «Літак»;

  • вивезено сміття з прибудинкових територій — 20 куб. м; вул.Житомирська (після обрізки порослів на деревах) — 30 куб. м; вул.Чехова (кладовище) — 20 куб. м;

  • здійснено обрізку порослів на деревах (вул.Житомирська);

  • проведено планову просапку квітів на клумбах;

  • відловлено 4 безпритульні собаки в мікрорайоні «Болгарбуд».


Комунальним підприємством «Шляхрембуд» Новоград-Волинської міської ради здійснені наступні роботи:

  • проведено прибирання та вивезення змету з вулиць Шевченка, Гетьмана Сагайдачного, Ціолковського, Котляревського, Чехова, Лянгуса, Героїв Майдану, Лідівський шлях;

  • проведено грейдерування вулиць Соснова та Дорошенка;

  • прочищено 18 зливових каналізацій на вул.Шевченка та вул.Соборності;

  • нанесено дорожню розмітку на вул.Шевченка (відрізок дороги від автовокзалу до залізничного переїзду);

  • нанесено розмітку на пішохідному переході по вул.Шевченка (біля школи-інтернат);

  • здійснюються роботи з капітального ремонту тротуару на вул.Лесі Українки.


ТОВ «Новоград-Волинські шляхи» виконуються роботи на об’єкті «Капітальний ремонт вул.Юрія Ковальського в м.Новоград-Волинський».
Роботи продовжуються і надалі.
Щодо використання коштів, то за минулий тиждень (станом на 09.07.2018 року) виконано та профінансовано роботи з поточного ремонту доріг на суму 290575,20 грн., із них: поточний ремонт вул.Житомирської — 194584,80 грн., вул.Лубчицька-Маршала Рокоссовського — 42088,80 грн., відновлення дорожньої розмітки — 53901,60 грн. Також оплачені роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення експертизи щодо капітального ремонту доріг. Профінансовано ОСББ «Наш Дім» у сумі 90000 грн. на капітальний ремонт даху житлового будинку по вул. Замкова, 7, та ОСББ «ЖБК-1» на придбання дитячого майданчика по вул.Житомирська, 25.
СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ
Департаментом праці та соціального захисту населення міської ради протягом тижня було прийнято 889 осіб, у т.ч.:
для призначення житлових субсидій — 389 осіб; на монетизацію залишків невикористаних субсидій — 355 осіб; для призначення усіх видів державної соціальної допомоги — 145 осіб.
Зроблено 1369 запитів організаціям — надавачам послуг.
Видано 1 посвідчення особі з інвалідністю.
Станом на 09.07.18 р. опрацьовано 3020 особових справ субсидії на житлово-комунальні послуги, у т.ч.:

  • призначено — 2260 особам;

  • відмовлено — 760 особам (непрацюючим особам працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менше мінімальної заробітної плати, яким відповідно до оновленого порядку надання житлових субсидій із 01.05.2018 р. дана субсидія не призначається).


Станом на 09.07.2018 року забезпечено санаторно-курортним лікуванням 94 особи: ветеранів війни — 15 осіб; учасників АТО — 8 осіб; осіб з інвалідністю від загального захворювання — 59 осіб; постраждалих від Чорнобильської катастрофи — 12 осіб.
Протягом тижня 6 особам з інвалідністю видано направлення для забезпечення протезно-ортопедичними виробами та 5 особам з інвалідністю надані направлення до підприємств-виробників для забезпечення технічними засобами реабілітації.
Влаштовано до будинку-інтернату 1 особу з інвалідністю, яка за станом здоров’я потребує сторонньої допомоги.
За минулий тиждень було профінансовано:

  • усіх видів соціальних допомог сім’ям із дітьми в сумі 5393,5 тис. грн.;

  • заходи соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів (оплата путівок) — 27,3 тис. грн.;

  • надання пільг населенню (крім ветеранів війни і праці, військової служби, органів внутрішніх справ та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) на оплату житлово-комунальних послуг — 1,3 тис. грн.;

  • за виконання будівельних робіт щодо реконструкції зі збільшенням розмірів будівлі на вул.Шевченка, 20, у м.Новоград-Волинський для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс» у сумі 600,0 тис. грн.


Відділом персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян було прийнято 65 громадян на поновлення пільг. Видано 4 довідки на користування послугами лазні.
Працює телефон «гарячої лінії» 2-40-11, протягом тижня спеціалістами департаменту праці та соціального захисту населення міської ради надано близько 460 консультацій у телефонному режимі.
ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я
У КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Новограда-Волинського» продовжується підписання декларацій із сімейними лікарями. Станом на 09.07.2018 року підписано 23666 декларацій.
У рамках державної програми «Доступні ліки» за 6 місяців 2018 року звернулися та отримали рецепти 10228 пацієнтів. Виписано 20983 рецептів, із них отоварено — 18971, що становить 90,41%. Відшкодовано 668777 грн. — 56,24% від загальної суми.
Забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну за 6 місяців 2018 року становить 596503,54 гривень (42% від річного плану).
Продовжуються роботи на будівництві хірургічного корпусу міськрайТМО.
Продовжується ремонт у кардіологічному відділенні міськрайТМО.
Шановні новоград-волинці! Просимо звернутися до сімейного лікаря щодо укладання Декларації про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу.
ОСВІТА
Із 29 червня по 7 липня команда вихованців Палацу дітей та молоді міста Новограда-Волинського вдесяте взяла участь у конкурсній програмі у Міжнародному таборі дружби дітей слов’янських народів «Крынічка» в м.Рогачов Гомельської області (Білорусь). Серед тридцяти команд команда «Лідер» отримала Кубок від Білоруського фонду миру і Рогачовського райвиконкому, а також — почесні грамоти і дипломи.
2-3 липня в м.Новоград-Волинський проходив ІІІ етап Всеукраїнського відкритого заходу з авіамодельного спорту в класі радіокерованих моделей. Від Новоград-Волинського Центру науково-технічної творчості учнівської молоді брали участь троє вихованців. Усі учасники зайняли перші місця і здобули перше загальнокомандне місце.
5-6 липня в м.Новоград-Волинський проходив обласний конкурс-змагання з авіамодельного спорту в класі повітряних зміїв. Троє вихованців ЦНТТУМ взяли участь у конкурсі-змаганні, з них друге місце посіли двоє учасників, третє місце — один учасник, а також вибороли друге загальнокомандне місце.
6 липня оголошено конкурс на заміщення вакантних посад вчителя-логопеда, вчителя-дефектолога, вчителя лікувальної фізкультури, практичного психолога комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради Житомирської області.
7 липня отримано набори для всіх першокласників Нової української школи LEGO «6 цеглинок», які найближчим часом будуть передані в заклади загальної середньої освіти міста.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради