Учасники веломарафону «The Sun Trip» завітали до Новограда-Волинського

Учасники веломарафону «The Sun Trip» завітали до Новограда-Волинського

12 тисяч кілометрів та десять країн — і все це велосипедом. 5 липня Новоград-Волинський відвідали учасники веломарафону «The Sun Trip», які стартували у Франції та їдуть через Україну аж до Китаю. У марафоні беруть участь 40 осіб, кожен з яких має свій маршрут.

Головна особливість подорожі — всі учасники їдуть на електровелосипедах із сонячними батареями. Цього року маршрут проходить Шовковим шляхом — від м.Ліон (Франція) до м.Гуанджоу (Китайська Народна Республіка).
Зустрічали учасників веломарафону працівники управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради, які вручили учасникам пам’ятні подарунки від міської ради на згадку про наше місто та провели невеличку екскурсію в Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки.
Одним із учасників, який вирішив зупинитись у нашому місті, став француз-інженер з Інституту сонячної енергії Ліонель Серра. Він зацікавився питаннями збереження енергії та її експлуатації в Україні і вирішив взяти участь у цьому марафоні не лише заради спорту, а також і як науковець-винахідник та підприємець, адже він справедливо вважається одним із найкращих фахівців з питань збереження енергії.
Між іншим, Ліонель Серра користується лише електрокаром, розробляє і тестує електродвигуни та передає свій досвід партнерам. Свій велосипед він сконструював сам і на його розробку пішло 10 років.
Також мета Ліонеля — ознайомити українське суспільство з новітніми технологіями, налагодити ділові стосунки в цьому напрямку з місцевими фахівцями та підприємцями. Так, пан Серра володіє французькою, англійською та італійською мовами.
Щиру вдячність за організацію зустрічі та супроводу висловлюємо Новоград-Волинському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області, комунальній установі «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради та приватному підприємцю Дмитру Іванченку.
Анастасія НЄПША, головний спеціаліст управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради