Викрадений закордонний паспорт Віктора Весельського знайшли в кущах неподалік від Новограда-Волинського. Злодіїв поліція ще розшукує

Викрадений закордонний паспорт Віктора Весельського знайшли в кущах неподалік від Новограда-Волинського. Злодіїв поліція ще розшукує

Випадковий перехожий в одному з сіл біля Новограда-Волинського знайшов у кущах закордонний паспорт міського голови Віктора Весельського. Про це 10 липня під час брифінгу розповів начальник головного управління Нацполіції у Житомирській області В’ячеслав Печененко, повідомляє «Житомир.info».
«Зловмисника ще не вдалося знайти та затримати. Це — банальне обкрадання квартири, яку орендує мер Новограда-Волинського. Винесли грошові кошти та цінні речі, золоті прикраси, в тому числі — й закордонні паспорти. П’ять днів тому закордонний паспорт знайшли у найближчому до Новограда-Волинського селі. У кущах його виявив випадковий перехожий. Слід злочинця ми шукаємо. Під час того, як була викликана поліція, були зроблені всі першочергові дії, в тому числі — залучалася службово-розшукова собака. Але на даний час розшук злочинців триває. На жаль, у нас мало людей користуються послугами державної служби охорони. Дуже тяжко такі квартирні крадіжки розкривати, оскільки працюють не якісь там безпритульні — працюють професіонали, які знають, як зламувати замки, як швидко знаходити заховані речі. Така у них специфіка», — цитує В’ячеслава Печененка «Житомир.info».
Як повідомляв «Звягель» у №25 від 22 червня 2018 року, 20 червня було пограбовано квартиру, яку, відповідно до договору, винаймає міський голова Віктор Весельський. На офіційному сайті міської ради одразу повідомили, що невідомі особи викрали особисті документи мера, серед яких — біометричний паспорт громадянина України для виїзду за кордон, а також — грошові кошти в сумі 12 тисяч доларів США, які зберігалися у металевому сейфі. В офіційному повідомленні наголошувалося, що кошти — офіційно задекларовані. Крім того, злодії поцупили у Віктора Весельського 10 наручних годинників, 5 пар чоловічих запонок і 10 тримачів для краваток.
Додамо, що брифінг начальника головного управління Нацполіції у Житомирській області В’ячеслава Печененка був присвяченій куди більш резонансній події — поліція затримала вбивцю 37-річної жительки Бердичева. Злочин було скоєно увечері 5 липня.
«Вбивці — 15 років. Він — із нормальної повноцінної сім’ї. Свою провину не визнає. Раніше, звісно, не судимий. Прокуратура підтримала обвинувачення. І міра запобіжного заходу — арешт без права внесення застави», — розповів В’ячеслав Печененко.
За словами головного поліцейського області, є незаперечні докази з місця скоєння злочину та іншого місця, де вбивця викинув свої речі.
Підготував Олег БРЮХАНОВ