Відбулося засідання комісії з питань ліквідації наслідків пожежі в будівлі Молодіжного центру

Відбулося засідання комісії з питань ліквідації наслідків пожежі в будівлі Молодіжного центру

\"Відбулося13 липня у конференц-залі міської ради під головуванням заступника міського голови Анатолія Легенчука відбулося засідання комісії з питань ліквідації наслідків пожежі в будівлі Молодіжного центру управління у справах сім’ї, молоді фізичної культури та спорту міської ради по вул.Шевченка, 5/1. Участь у засіданні взяла заступник міського голови — начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук.
На розгляд комісії було внесено два питання:

  1. Про початок робіт із ліквідації наслідків пожежі будівлі Молодіжного центру.

  2. Про скликання суботнику та можливість залучення населення до ліквідації наслідків пожежі будівлі Молодіжного центру.



Розпочалось засідання комісії з розгляду листа від старшого слідчого Новоград-Волинського відділу поліції головного управління Національної поліції в Житомирській області, в якому зазначається: «…У зв’язку з тим, що судовим експертом на місці пожежі було вже відібрано всі необхідні зразки для проведення ним експертизи і експерту більше немає необхідності проводити повторний огляд місця пожежі, тому можливо проводити роботи з ліквідації наслідків пожежі з подальшою відбудовою приміщення будівлі міського Молодіжного центру, що знаходиться в м.Новоград-Волинський, по вул.Шевченка, 5/1».
Члени комісії розглянули заяви орендарів щодо незаперечення початку ліквідації наслідків пожежі. Однак двоє підприємців у своїх заявах не погоджують початок робіт, посилаючись на можливість залучення незалежних експертів.
Після розгляду всіх аспектів даного питання та аргументуючи неприпустимістю подальшого затягування початку робіт щодо ліквідації, члени комісії одноголосно прийняли рішення про початок робіт із ліквідації наслідків пожежі. Також зауважено, що роботи потрібно провести негайно, щоб не допустити подальшого руйнування будівлі.
Щодо другого питання «Про скликання суботнику та можливість залучення населення до ліквідації наслідків пожежі будівлі Молодіжного центру» було зауважено, що вивчення такої можливості було доручено членам постійної комісії міської ради з питань містобудування, архітектури та земельних відносин. При вивченні всіх аспектів можливості залучення цивільного населення до ліквідації наслідків було погоджено категорично заборонити жителям міста брати участь у ліквідації наслідків. Зауважено, що з метою недопущення нещасних випадків під час розбору завалів, проводити ліквідацію повинні лише кваліфіковані спеціалісти. Дане рішення знайшло одноголосну підтримку у всіх членів комісії.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради