У районі зафіксовано нові випадки сказу

Про це повідомив на засіданні надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації начальник Новоград-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Коваль. Нещодавно виявлено 3 випадки захворювання тварин на сказ. У Киківських мисливських угіддях Новоград-Волинської РО УТМР захворіла червона лисиця, в інших 2 випадках захворіли домашня та єнотовидна собаки.
Перший випадок стався у с. Курчиця. При проведенні розслідування встановлено, що пес породи «Алабай» накинувся на господарів, покусавши та травмувавши їх. Після чого його застрелив єгер, а тіло тварини було закопано в лісі.
Другий випадок стався нещодавно в урочищі «Мечеть». У «53 кварталі» Піщівського лісництва єгер, повертаючись додому, зустрів єнотовидного собаку, який вискочив на дорогу і вкусив коня за ногу. Після цього чоловік був змушений убити дику тварину.
Тіла мертвих тварин були доставлені в Новоград-Волинську міжрайонну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Відібраний матеріал відправлено до Житомирської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Там спеціалістами було діагностовано сказ.
Домашні тварини, які утримуються на території господарських угідь, причетних до вищеперерахованих випадків, були щеплені з профілактичною та лікувальною метою проти сказу.
На місці забою хворих на сказ тварин проведена дезінфекція 1% розчином «Біокліну».
Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА