Краса футболу — не лише в голах і перемогах улюбленої команди

Краса футболу — не лише в голах і перемогах улюбленої команди

Кращими, ніж голи у ворота команди суперника, можуть бути лише переможні голи у ворота команди суперника. Навряд чи з цим посперечаються любителі футболу. Проте, після першого туру чемпіонату України серед команд другої ліги (група А), у футбольній красі з’явилися нові відтінки.
Йдеться про гру житомирського «Полісся» й команди «Черкащина-Академія», що відбулася у неділю, 22 липня, на стадіоні «Авангард» у Новограді-Волинському. Нагадаємо, доки в Житомирі відбувається ремонт стадіону, домашні матчі «Полісся» проводить у Новограді.
Власне, сама гра не потішила вболівальників великою кількістю небезпечних моментів. Рахунок 0:0 — цьому свідчення. Номінальні господарі одного разу вразили ворота суперника, проте гол не було зараховано через гру рукою. Під завісу матчу «Полісся» отримало право на пенальті. Але шанс вирвати перемогу житомиряни змарнували. Воротар «Черкащини-Академії» витягнув м’яч, пущений низом у кут воріт. Крім цього, відбулося ще декілька гострих атак у виконанні обох команд, але в цілому на полі точилася силова боротьба, типова для першого туру та й більшості матчів українського чемпіонату загалом.
Несподіваною цікавинкою для глядачів виявилася бригада арбітрів на чолі із арбітром у полі Крістіною Козорог із Київської області. Звісно, кожен уболівальник має свою точку зору на якість суддівства, особливо тоді, коли «його» команда недосягла бажаного результату. Але на трибунах «Авангарду» любителі футболу відзначали мінімум помилок у діях арбітра, її вміння миттю гасити суперечки між гравцями: коли жорстким словом, а коли — жовтою карткою. Тож, практика залучати на футбольні матчі чоловічих команд арбітрів-жінок, яка набуває популярності у світовому футболі, має позитивні тенденції і в Україні.
Відзначимо, що гру відвідав один із найпалкіших уболівальників житомирського «Полісся» — голова ОДА Ігор Гундич, за ініціативи й підтримки якого в Житомирі відроджено професійний футбол. Приїзд голови ОДА на футбол до Новограда вже традиційно супроводжується покращанням сервісу на стадіоні — з’являється електронне табло, біотуалети.
За компанію із Ігорем Гундичем за грою спостерігав міський голова Віктор Весельський, депутати обласної ради, заступники міського голови та начальники відділів і управлінь. А в пересічних глядачів уже вкотре виникло питання: коли вже дійдуть руки у міської влади придбати бодай недороге електронне табло, щоб воно інформувало глядачів про статистику гри не тільки, коли грає житомирське «Полісся», а й на матчах чемпіонату області за участю новоградських команд?
Наступний домашній матч житомирського «Полісся» відбудеться також у Новограді-Волинському на стадіоні «Авангард». 4 серпня, у третьому турі, «Полісся» зіграє проти хмельницького «Поділля». Наразі, після першого туру, немає сенсу аналізувати турнірну таблицю. Лише додамо, що майбутній суперник — «Поділля» — у першому турі чемпіонату переміг на виїзді «Верес» із рахунком 1:0.
Олег БРЮХАНОВ
Фото ФК «Полісся» та міської ради