Відбулася виїзна нарада на КП «Шляхрембуд»

Відбулася виїзна нарада на КП «Шляхрембуд»

23 липня міський голова Віктор Весельський за участю заступника міського голови Анатолія Легенчука, т.в.о. начальника управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради Сергія Тимощука, голів постійних комісій та депутатських фракцій міської ради здійснив виїзну нараду на комунальному підприємстві міської ради «Шляхрембуд».
Перед початком засідання очільник міста виконав приємну місію, вручивши привітальний лист та Почесну грамоту Новоград-Волинської міської ради депутату, голові постійної комісії з питань міського бюджету та комунальної власності Ігорю Юшманову за активну депутатську діяльність, сприяння економічному і соціальному розвитку міста, активну участь у житті територіальної громади та з нагоди 50-річчя від дня народження.
Зазначимо, що КП «Шляхрембуд» було створено на підставі рішення 16-ї сесії міської ради шостого скликання від 25.04.2013 року з метою будівництва, ремонту, утримання комунальних доріг та тротуарів, мереж дощової каналізації та огороджувальних конструкцій (турнікетів). Однак, у зв’язку із щорічною збитковістю діяльності підприємства, постало питання про його реформування.
Як наголосив на початку наради заступник міського голови Анатолій Легенчук, відповідно до розпорядження міського голови від 12.06.2018 р. №138(о) «Про оптимізацію структури виконавчих органів міської ради та підприємств, установ, організацій, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Новограда-Волинського», посадовим особам виконавчих органів міської ради, спільно з постійними комісіями міської ради, було доручено вивчити дані питання.
27 червня відбулися відповідні наради, що стосувалися галузі житлово-комунального господарства. Тоді ж було опрацьовано питання щодо переформатування діяльності комунального підприємства міської ради «Шляхрембуд» та вирішено переглянути статут підприємства. Як варіант, розглядалася можливість передачі на баланс КП «Новоград-Волинськжитлосервіс» техніки, що знаходиться на балансі КП «Шляхрембуд», з метою розширення функцій комунального підприємства міської ради «Новоград-Волинськжитлосервіс».
Повернувшись до зазначеного питання під час першої погоджувальної ради з розгляду питань порядку денного 24-ї сесії міської ради сьомого скликання, депутатами було запропоновано детально розібратися у ситуації, провівши засідання з даного приводу безпосередньо на підприємстві, де проаналізувати стан фінансово-господарських справ та ще раз опрацювати питання щодо подальшого функціонування КП «Шляхрембуд».
У результаті виїзної наради, її учасники дійшли висновку, що підприємство має бути збережено. Міським головою Віктором Весельським дано доручення управлінню житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради впродовж поточного тижня провести збір пропозицій щодо кандидатури нового директора комунального підприємства — управлінця з чітким баченням виходу підприємства із кризової ситуації.
Наступне засідання, у ході якого буде розглянуто конкретні напрацювання у даному напрямку та прийнято остаточне рішення щодо подальшої долі КП «Шляхрембуд», попередньо заплановано провести наступного вівторка.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради