Хроніка 32/2018

Хроніка 32/2018

НА ОБ’ЇЗНІЙ ЗІШТОВХНУЛИСЯ БУС З ВОЗОМ
У результаті ДТП троє людей отримали травми. Один із постраждалих помер у лікарні. Поліцією розпочато досудове розслідування.
Дорожньо-транспортна пригода сталася 2 серпня, близько 22.50, на 227 км об’їзної дороги «Київ-Чоп», у районному центрі.
Попередньо, водій автомобіля «Mercedes-Benz Sprinter», 53-річний житель Волинської області, на неосвітленій ділянці дороги здійснив зіткнення з гужовим возом, який рухався у попутному напрямку.
У результаті ДТП, травми отримали 33-річний керманич та два пасажири воза віком 45 та 43 роки, усі жителі району. Їх було доставлено до реанімаційного відділення Новоград-Волинської лікарні, де медики діагностували у них травми різного ступеню тяжкості та стан алкогольного сп’яніння. За кілька годин один з пасажирів воза, 43-річний житель с.Олександрівки, від отриманих тілесних ушкоджень помер.
Усі обставини ДТП нині з’ясовуються у рамках розпочатого за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ кримінального провадження.
Житомир.info

У ЦЕНТРІ НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО ВІДБУЛАСЯ АВАРІЯ ПОЗАШЛЯХОВИКА VOLVO З ЕЛЕКТРОСКУТЕРОМ
4 серпня 2018 року, близько 21 години 15 хвилин, по вулиці Шевченка сталася ДТП. На глухий звук удару зійшлися десятки перехожих.
Як виявилося, чоловік на електроскутері рухався центральною вулицею у напрямку від торговельного дому до «кола». У цей час на перехресті вулиці Шевченка з так званою «стометрівкою», здійснював поворот позашляховик VOLVO, під керуванням жінки.
Унаслідок зіткнення чоловік на скутері опинився на асфальті і потребував медичної допомоги. Невдовзі на місце події прибула швидка допомога, яка забрала потерпілого до лікарні.
ШЛЯХ НЕВІДОМОЇ ПРОЛЯГАВ ЧЕРЕЗ НОВОГРАД: ДІВЧИНА ПІСЛЯ ДТП ПРИЙШЛА ДО ТЯМИ
Дівчина, яку 16 травня збила фура біля Нерубайського, і яка весь цей час знаходилася в реанімації в Одесі, прийшла до тями.
Її ім’я Тетяна, у неї є дочка 9-10 років. Волонтери продовжують шукати рідних дівчини.
На ліжку немає імені, тільки напис: «Невідома». Впродовж двох місяців хвора перебувала у комі внаслідок відкритої черепно-мозкової травми і множинних переломів, а кілька днів тому прийшла в себе. Персонал реанімації дав хворій папірець і маркер, попросили написати ім’я. Таким чином вдалося дізнатися ім’я хворої — Тетяна, та її доньки — Олеся.
Телефону у постраждалої при собі не було. Лише номери телефонів водіїв, які підвозили дівчину. Шлях її пролягав до Одеси через Новоград-Волинський, Рівненську область, Черкаську область. Волонтери для дівчини Тетяни шукають реабілітаційний центр.
04141.com.ua

ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАТРИМАЛИ ЗВЯГЕЛЬЧАНИНА ЗА КРАДІЖКУ З ДИТЯЧОГО ЦЕНТРУ
1 серпня поліцейські встановили місце перебування 34-річного жителя Новограда-Волинського, підозрюваного у крадіжці грошей у викладача місцевого центру дитячого розвитку.
Правопорушення було скоєно 26 липня. Тоді до приміщення дитячого закладу зайшов невідомий, який поцупив із сумочки 25-річної вчительки гаманець, завдавши збитків на понад 1 тис. 200 гривень.
У ході проведених заходів поліцейські встановили причетність до злодіяння 34-річного жителя райцентру. Чоловік визнав свою провину.
Усі обставини будуть з’ясовані у рамках досудового розслідування. Попередня правова кваліфікація поліції — ст.185 (Крадіжка) КК України. Чоловікові може загрожувати штраф або громадські роботи, або виправні роботи, або піврічний арешт, або позбавлення волі на строк до 3 років.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

МАСШТАБНІ ПОРУШЕННЯ ВИЯВИЛИ НА ЖИТОМИРЩИНІ — МАЙЖЕ НА 1 МІЛЬЯРД ГРИВЕНЬ!
На підставі інформації, оприлюдненої в електронній системі публічних закупівель, протягом шести місяців поточного року фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області проаналізували 161 процедуру закупівель на загальну суму понад 1,76 млрд. грн.
За результатами проведеної роботи державні аудитори попередили порушень у сфері закупівель на суму 990 млн. грн.
Завдяки фаховим рекомендаціям державних аудиторів було відмінено відкриті торги за 34 процедурами закупівель на суму понад 950 млн. грн.
Крім того, попереджено фінансових порушень на суму майже 40 млн. грн. шляхом розірвання 24 договорів на закупівлю товарів, робіт і послуг, укладених за результатами проведених із порушенням законодавства торгів.
Нагадаємо, що під час ревізії фінансово-господарської діяльності Новоград-Волинської квартирно-експлуатаційної частини району фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області виявили втрат на суму понад 367 тис.грн.
НА ЖИТОМИРЩИНІ ПЕРЕВІРЯТЬ МІСЦЯ ТОРГІВЛІ ШАУРМОЮ
За оперативним повідомленням Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, 01.08.2018 р. у Києві зареєстровано спалах захворюваня на гостру кишкову інфекцію, пов’язаний із вживанням шаурми, внаслідок чого постраждало 83 особи, зокрема, 12 дітей. Проведення протиепідемічних заходів триває, ситуація перебуває на контролі ГУ ДПСС у м.Київ.
З метою забезпечення організації та проведення профілактичних заходів у межах Житомирської області, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області видано наказ районним управлінням щодо створення спільних комісій при органах місцевого самоврядування щодо проведення позапланових обстежень місць торгівлі шаурмою та заборони реалізації харчового продукту — у разі його виявлення без відповідної документації, що засвідчує його безпечність, при порушенні санітарних норм, умов реалізації, відсутності державної реєстрації потужності тощо.
3 серпня 2018 року відбулася нарада з начальниками районних управлінь та керівниками міжрайонних лабораторій Держпродспоживслужби у режимі скайп-зв’язку з питань дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів у частині функціонування стихійної торгівлі, мережі вуличних фаст-фудів.
ruporzt.com.ua

ВПРОДОВЖ МИНУЛОГО ТИЖНЯ ПІДРОЗДІЛИ ДСНС УКРАЇНИ ВРЯТУВАЛИ 71 ОСОБУ ТА ЛІКВІДУВАЛИ 1 ТИС. 429 ПОЖЕЖ
Впродовж минулого тижня (з 30.07 по 05.08) підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснювали виїзди для проведення заходів із запобігання надзвичайним ситуаціям, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів.
Від початку тижня зареєстровано 1 тис. 904 надзвичайні події, на які забезпечено реагування підрозділів ДСНС з виїздом до місця їх виникнення. В результаті вжитих заходів врятовано 71 особу.
Ліквідовано 1 тис. 429 пожеж, врятовано на пожежах 47 осіб та не допущено знищення вогнем 388 будівель і 63 од. техніки. На пожежах загинуло 8 осіб, орієнтовні збитки, за оперативними даними, становлять 6 млн. 172 тис. грн.
Впродовж тижня піротехнічними підрозділами ДСНС здійснено 191 виїзд, у ході яких виявлено, вилучено та знищено 1 тис. 519 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.
Протягом тижня на водних об’єктах загинуло 45 осіб.
Прес-служба ДСНС України