Родини загиблих захисників отримають ікони пам’яті

Родини загиблих захисників отримають ікони пам’яті

У 31-му Гарнізонному будинку офіцерів (вул.Леваневського, 25) у суботу — 11 серпня, о 14 годині, вже втретє відбудеться вручення барельєфів «Ікона пам’яті загиблим за Україну». Барельєфи отримають родини загиблих захисників. Організатори запрошують родичів, побратимів, волонтерів і друзів вшанувати воїнів-земляків.
«Насправді, серпень страшний у нашій пам’яті, — написала про це у Фейсбуці волонтер Ірина Мінєєва. — Це — коли пам’ятаєш усіх, хто не повернувся додому до серпня 2014 і після чорної Степанівки, хто досі у сухому списку зниклих, а вдома їх рідні щодня ховають і воскрешають подумки, бо, може, живий?
Це страшний місяць, незважаючи на літо, сонце, відпустки. Це — коли всі втомилися від війни, а ми вперто йдемо вперед. Це — коли ми розуміємо, що життя триває, а стрічка забита портретами молодих, красивих, нагороджених посмертно.
Серпень: це — коли волонтери між собою, не зговорюючись, згадують ті чорні дні чотирирічної (вже!) давнини, і жодні справи не дають того забути... Пам’ятаємо. Згадайте їх, вони віддали своє життя за вас».
Підготувала Юлія КЛИМЧУК