Хроніка 33/2018

Хроніка 33/2018

БІЛЯ НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО ГОРІВ СУХОСТІЙ
10 серпня, о 13:00, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання сухої трави поблизу м.Новоград-Волинський. Через вітряну погоду вогонь швидко розповсюджувався.


На місці події з’ясувалося, що на відкритій території горить суха рослинність та чагарники на площі біля 1 га. Для її гасіння рятувальники застосували «хлопавки» та подавали воду від пожежного автомобіля. Зусиллями бійців ДСНС о 13:45 пожежу вдалося ліквідувати та недопустити її розповсюдження на більшу площу. Вогнем знищено сухий трав’яний настил та чагарники на площі 1 га.
До ліквідації загоряння залучалося 5 рятувальників та 1 одиниця пожежної техніки.
Загиблих та травмованих немає. Наразі остаточні обставини події встановлюються фахівцями.
У БАРАНІВЦІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАТРИМАЛИ ДВОХ «МИСЛИВЦІВ ЗА МЕТАЛОМ»
Уранці 8 серпня до Баранівського відділення поліції Новоград-Волинського ВП звернулась 77-річна мешканка районного центру із заявою про крадіжку майна з прибудинкової території. Правоохоронці встановили та розшукали причетних до злочину осіб.

Пенсіонерка розповіла, що минулого вечора з її підсобного приміщення викрали металеву драбину та алюмінієву ємність.
На місці події вчинення злочину поліцейські з’ясували, що зловмисник потрапив до приміщення, розбивши шибку.
Під час заходів правоохоронці з’ясували, що до вчинення правопорушення причетні двоє місцевих жителів віком 34 та 27 років. Чоловіки у скоєному зізналися, викрадене у них вилучили.
З ВОДОЙМИ У СЕЛІ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ 16-РІЧНИЙ ХЛОПЕЦЬ ВИТЯГНУВ ТІЛА ДВОХ ДІТЕЙ
12 серпня у селі Оленичі Овруцького району у водоймі потонули двоє хлопчиків.
Про це інформує прес-служба ДСНС у Житомирській області.
«12 серпня, близько 12 години дня, до працівників поліції надійшло повідомлення про те, що на водоймі в с.Оленичі Овруцького району потонуло двоє дітей. На місці події з’ясувалося, що 16-річний хлопець, проходячи повз озеро, помітив у воді неподалік від берега тіла дітей. Юнак одразу кинувся у водойму і по черзі дістав їх, але, на жаль, потопельники були вже без ознак життя.

Загиблими виявилися двоє хлопців 2008 року народження — мешканці сусіднього с.Хлопляни. Усі обставини трагічної події наразі встановлюються правоохоронцями. Підрозділи ДСНС не залучалися», — йдеться у повідомленні.
Житомир.info

НА ЖИТОМИРЩИНІ ОШТРАФОВАНО БУХГАЛТЕРА МІСЬКРАДИ, ЯКА ПРИХОВАЛА КВАРТИРУ У КИЄВІ ВАРТІСТЮ ПІВМІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ
Органи прокуратури Житомирської області продовжують протидіяти адміністративним правопорушенням, пов’язаним із корупцією.
Зокрема, за принципової позиції Новоград-Волинської місцевої прокуратури, яка забезпечила участь у розгляді судом адміністративного протоколу, визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, спеціаліста з бухгалтерського обліку відділу бухгалтерського обліку та економічного розвитку, інвестицій та закупівель однієї з міськрад області.
Відповідно до постанови районного суду особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.172-6 КУпАП та накладено штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн.
Йдеться про те, що зазначена особа, ставши у листопаді 2017 року власником квартири у Києві вартістю понад 505 тис. грн., взагалі не повідомила про суттєві зміни у майновому стані (законодавство зобов’язує повідомляти протягом 10-денного терміну).
Такими діями бухгалтер міськради порушила вимоги ч.2 ст.52 Закону України «Про запобігання корупції».
Прес-служба прокуратури Житомирської області

НА АВТОДОРОГАХ ЖИТОМИРЩИНИ З ПОЧАТКУ РОКУ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВЧАСНО ЗУПИНИЛИ 1107 НЕТВЕРЕЗИХ ВОДІЇВ
— Кожен з таких керманичів — потенційний злочинець, — вважає керівник поліції Житомирщини В’ячеслав Печененко. Про це та загальну ситуацію з безпекою дорожнього руху на автодорогах області йшлося під час оперативної наради у Головному управлінні Нацполіції.
— Трагічна дорожньо-транспортна пригода, в якій загинуло 10 людей, фактично розпочала для нас новий відлік щодо заходів з убезпечення дорожнього руху, — наголосив керівник ГУНП.
Територіальними підрозділами главку, Управлінням патрульної поліції в області спільно з «Укртрансбезпекою» 22 липня були розпочаті цільові рейди щодо перевірок перевізників. Станом на 6 серпня оглянуто 1202 транспортних засоби, що здійснюють перевезення пасажирів.
Виявлено 240 порушень, тобто, у кожному п’ятому випадку. Найхарактерніші з них: відхилення від визначених маршрутів руху — кожне друге порушення; перевезення пасажирів понад встановлену норму — кожне шосте.
Також зафіксовані випадки використання автобусів, що не пройшли обов’язкового технічного контролю, або ж керування ними без наявності необхідних документів, зокрема, посвідчення водія відповідної категорії — загалом 10 фактів.
Водночас керівник поліції Житомирщини звернув увагу на загальну позитивну динаміку щодо стану дорожньої безпеки. З початку року кількість дорожньо-транспортних пригод в області, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зменшилася на 15% (з 2409 до 2051), зокрема, з потерпілими — на 27% (з 646 до 472). При цьому на 7 людей менше загинуло у результаті ДТП та на 242 — менше травмованих.
Одним із ефективних важелів впливу на ситуацію є виявлення нетверезих керманичів. З початку року працівники секторів реагування ПП територіальних підрозділів ГУНП вчасно зупинили на дорогах області 1107 водіїв, які перебували у стані алкогольного сп’яніння. Більше 4 тисяч 100 водіїв перевищили дозволені режими швидкості або проігнорували вимоги дорожніх знаків, розмітки, зупинки, стоянки тощо (ст.122 КУпАП) та майже 6 тисяч — допустили порушення правил керування транспортними засобами (від технічних несправностей до їх переобладнання — ст.121 КУпАП). Загалом виявлено понад 16 тисяч порушників Правил дорожнього руху.
Також в області поліцією проводяться профілактичні заходи з водіями мотоциклів, скутерів та мопедів. Як результат — 760 виявлених поліцейськими правопорушень: кожен одинадцятий факт (67) — керування у стані алкогольного сп’яніння, кожен третій (257) — відсутність посвідчення водія відповідної категорії, кожне п’яте (145) — нереєстрація транспорту у встановленому порядку.
— Така банальність, як використання мотошолому, часто рятує керманичам і пасажирам життя, але чомусь не всі це чітко усвідомлюють. Майже кожне третє, зафіксоване поліцією порушення, — це відсутність захисного шолому, — звернув увагу заступник начальника ГУНП Артем Лисогор.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ЗА 4 ТИС. ГРН. ПООБІЦЯВ НЕ КАРАТИ ВОДІЯ ЗА КЕРУВАННЯ У СТАНІ АЛКОГОЛЬНОГО СП’ЯНІННЯ
Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання начальником сектору реагування патрульної поліції ГУНП в області неправомірної вигоди.
У середу, 8 серпня, за погодженням із прокуратурою області, особі повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч.3 ст.368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Установлено, що начальник сектора реагування патрульної поліції одного з райвідділень поліції ГУНП в області пообіцяв водію, який керував автомобілем у нетверезому стані, не притягувати його до адміністративної відповідальності за відповідну суму — 4 тис. грн.
Затримали 33-річного капітана поліції напередодні, в одному з райцентрів, пізно увечері, після одержання від посередника зазначеної суми, працівники Служби безпеки України в області спільно з Житомирським управлінням ДВБ Нацполіції України.
Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади. Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідчий відділ Управління Служби безпеки України в області.
Додатково: діяння, передбачене ч.3 ст.368 КК України, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

НЕ НАДАВ ПЕРЕВАГУ В РУСІ ТА ВРІЗАВСЯ У ПАЗИК: У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ СТАЛАСЯ ДТП
Вкотре порушення ПДР стає причиною дорожньо-транспортної пригоди у Новограді-Волинському.
Так, 12 серпня, близько 9 години 15 хвилин, на перехресті вулиць Волі та Сагайдачного зіткнулися легковик «Шевроле» з автобусом марки «ПАЗ».
Водій легковика не надав перевагу у русі, виїжджаючи з другорядної дороги на головну, в результаті чого і сталася ДТП. Крім транспортних засобів, постраждав водій легковика.
04141.com.ua