Керівник Книги рекордів: «Я бачив багато рекордів, але вашим не перестаю дивуватися»

Керівник Книги рекордів: «Я бачив багато рекордів, але вашим не перестаю дивуватися»

\"КерівникНовий рекорд до Дня незалежності України збирається встановити наш земляк-рекордсмен Віктор Прокопенко, вихованець тренера Олександра Дідовця. Нагадаємо, спортсмен встановив уже декілька рекордів, усі вони збирали багато вболівальників, запам’яталися видовищною організацією і були зафіксовані у Книзі рекордів України, а саме: тяга однієї фури 25 тонн на 50 метрів, тяга 2 фур 50 тонн на 25 метрів. Також силач подужав 12 мікроавтобусів та тяга 15 мікроавтобусів.
Новий рекорд Віктор Прокопенко планує встановити 24 серпня у Житомирі, де зараз мешкає. На паркувальному майданчику ТРЦ «Глобал» спортсмен збирається тягнути декілька пожежних автомобілів. Їх кількість, каже, наразі є секретом. Очевидно, Віктор прагне вкотре вразити глядачів. Як сказав керівник Книги рекордів України: «Я бачив багато рекордів, але вашим не перестаю дивуватися. Як це можна потягнути?!».
Ми запитали Віктора, чому рекорд буде встановлений не у Новограді?
— У Житомирі знайшлися спонсори, і було легше домовитися щодо пожежних автівок, — відповів він. — Машини будуть усі однакові. Чесно кажучи, я планував інший рекорд — з літаком в аеропорту, але, на жаль, літака зараз немає, тому довелося внести корективи. У Новограді обов’язково будуть рекорди. Планую декілька БелАЗів потягнути, наприклад…
Від громади міста «Звягель» бажає Віктору успіху у підкоренні нової рекордної вершини. Підтримати земляка у Житомирі мають намір друзі і вболівальники з Новограда-Волинського.
Юлія КЛИМЧУК