Прес-конференція за результатами поїздки до м.Опочно у Польщі

Прес-конференція за результатами поїздки до м.Опочно у Польщі

17 серпня у конференц-залі міської ради відбулася прес-конференція за результатами поїздки до м.Опочно (Польща). Делегація з Новограда-Волинського у складі начальника відділу підтримки муніципальних ініціатив і інвестицій, підприємницької діяльності, економічного аналізу та планування міської ради Тетяни Забродіної, голови постійної комісії міської ради з питань міського бюджету та комунальної власності Ігоря Юшманова та представника від бізнесу Володимира Геруса були запрошені бурмістром міста Опочно Рафалом Кудзіелем на Фестиваль керамічної плитки.
Даний фестиваль влада міста організовувала вперше. Крім делегації з Новограда-Волинського, захід відвідала делегація зі Слов’янська (Донецька обл.), де у 1895 році польське акціонерне товариство «Дзевульский і Лянге» організували невелику фабрику з виробництва плитки.
Під час відвідин Опочно делегація з Новограда-Волинського взяла участь в офіційних заходах, де мала можливість ознайомитися із забезпеченням життєдіяльності польського міста. Також новоград-волинці відвідали два об’єкти будівництва: виробництво бетономішалок, представництво яких знаходиться у Бердичеві, та заводу з виробництва енергоефективної екологічно чистої цегли.
Завершальною та ефективною була екскурсія на два польських заводи. Масштаби та автоматизація заводів не залишили байдужими навіть гостей зі Слов’янська, де працює близько 12 компаній з виробництва керамічної плитки.
За словами Ігоря Юшманова, основною метою поїздки, яка до речі, була профінансована за кошт приймаючої сторони та за рахунок власних коштів, стало надання інвестиційних пропозицій польським партнерам, налагодження співпраці та обмін досвідом у сфері економіки, бізнесу, культури та туризму.
На цьому шляху досягнуто певних успіхів. Представники бізнесу міста Опочно зацікавилися озвученими інвестиційними пропозиціями та готові до діалогу.
Крім налагодження партнерства з владою Опочно, як зазначила Тетяна Забродіна, метою відвідування польського міста стало налагодження міжнародної та економічної співпраці, особливо, у сфері залучення грандів з ЄС.
Найважливішою подією візиту стало підписання листа про наміри щодо міжнародного партнерства між польським Опочно та українським Новоградом-Волинським.
Від імені міського голови Віктора Весельського було запрошено бурмістра Рафала Кудзіелу відвідати наше місто для закріплення намірів та підписання угоди про співпрацю.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради