Нарада з питань визначення місць стоянок транспортних засобів та майданчиків для паркування транспортних засобів

Нарада з питань визначення місць стоянок транспортних засобів та майданчиків для паркування транспортних засобів

16 серпня під головуванням заступника міського голови Анатолія Легенчука відбулася нарада з питань визначення місць стоянок транспортних засобів та майданчиків для паркування транспортних засобів. Участь у нараді взяли керівники виконавчих органів міської ради та представники поліції.
У Новограді-Волинському практично не регулювалася сфера паркування. Часто водії залишають транспортні засоби на тротуарах, проїжджих частинах або газонах. Це ускладнює рух та створює перешкоди для пішоходів. Причина не тільки у недобросовісності водіїв, а й у нестачі місць для паркування. Президент Петро Порошенко 28 березня підписав закон, що регулює правила паркування. Торік у грудні за нього проголосували 237 народних депутатів. Документ набуде чинності 28 вересня нинішнього року.
Завдяки документу на законодавчому рівні запрацюють механізми відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування автомобілів. У поліції з’явиться можливість евакуйовувати неправильно припарковані машини та виносити без правопорушника постанову про накладання штрафу.
Обставини про накладання штрафу фіксуватимуть у режимі фотозйомки або відеозапису та у відповідному протоколі про адміністративне правопорушення. Постанову про накладання штрафу можна виносити без участі правопорушника. ЇЇ надсилатимуть рекомендованим листом на поштову адресу, вказану при реєстрації автомобіля.
Саме тому управлінням містобудування, архітектури та земельних відносин і відділом капітального будівництва управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради були запропоновані місця для облаштування стоянок та майданчиків для паркування транспортних засобів. Кожна пропозиція ретельно опрацьовувалась та обговорювалася на засіданні комісії.
Зокрема, члени комісії розглядали варіанти впровадження одностороннього руху (ринок «Урожай»), одностороннього кільцевого руху (площа Лесі Українки) та визначалися з місцями майданчиків для паркування. Також обговорювалося питання стоянок автомобілів таксі.
По закінченню наради доручено розробити положення про паркування автомобілів у місті та автомобілів таксі, що у подальшому розглядатиметься на сесії міської ради.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради