Відбулося засідання комісії з питань контролю за станом пасажирських перевезень

Відбулося засідання комісії з питань контролю за станом пасажирських перевезень

17 серпня у конференц-залі міської ради відбулося засідання комісії з питань контролю за станом пасажирських перевезень. Засідання відбулося за участі заступника міського голови Анатолія Легенчука, депутата міської ради Олени Пономаренко, членів комісії та директорів підприємств, що здійснюють міські пасажирські перевезення.
Список питань, що розглядався цього дня, налічував 16 пунктів, зокрема: запровадження маршруту на нове кладовище у мікрорайоні «Дружба», вирішення питання бруду в автобусах, ставлення до пасажирів з боку водія та кондуктора, здійснення рейдів та реагування на звернення громадян, питання про наявність резервних автобусів у разі поломки основного тощо.
Спершу члени комісії приступили до розгляду питання щодо запровадження нового маршруту, що сполучав би місто з новим кладовищем на «Дружбі». У ході обговорення виявилося, що запровадження нового маршруту тягне за собою необхідність отримання великої кількості дозволів, проведення конкурсу на визначення перевізника тощо. Тому комісійно вирішено внести зміни до графіку та розкладу руху вже існуючого маршруту №14.
У визначені дні та години автобус здійснюватиме заїзд до кладовища, дні тижня та графік буде узгоджено пізніше.
Ще однією основною вимогою є облаштування розвороту для громадського транспорту. Було повідомлено, що територія навколо кладовища відноситься до земель комунальної власності і облаштувати розворот не тягне за собою значних зусиль — потрібні лише кошти.
Перевізники, у свою чергу, запевнили, що впровадити зазначені зміни буде нескладно. Потребує вирішення лише питання звільнення проїзної частини від транспортних засобів у дні масового скупчення людей на кладовищі (поминальні дні тощо).
Також перевізники звернулися до управління житлово-комунальних послуг, енергозбереження та комунальної власності міської ради з проханням провести ямковий ремонт доріг на вказаних відрізках, адже поганий стан покриття призводить до поломок та частих ремонтів транспортних засобів.
Також членами комісії порушувалося питання щодо рейсів, які не відбуваються згідно з графіком руху. Жителями міста фіксуються непоодинокі випадки, коли на рейс, зазначений у графіку, автобус не виходить. Представники перевізників пояснили, що інколи це відбувається з технічних причин (поломки), а іноді — з вини водія. Робота з боку директорів щодо вирішення таких ситуацій проводиться регулярно.
«Що також важливо — кадровий голод! Молодь відмовляється працювати водіями автобусів, хоча інколи водій за зміну отримує близько 500 гривень», — зазначили перевізники. Директори підприємств внесли на розгляд комісії пропозицію щодо безкоштовного навчання осіб, котрі бажають працевлаштуватися водіями. Голова комісії Тетяна Забродіна обіцяла відпрацювати дане питання та вивчити можливі варіанти запровадження навчання.
Бурхливу дискусію викликало питання чистоти транспорту та регулярність його прибирання. Перевізники зазначають, що відповідальність лежить на водіях, котрі закріплені за транспортним засобом.
Члени комісії з питань контролю за станом пасажирських перевезень домовилися про спільні перевірки автобусів, що курсують містом, з метою контролю за належним виконанням вимог, що ставляться перед перевізниками.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради