Інформаційний зріз щодо діяльності галузей міста

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я
15 серпня укладено договір про медичне обслуговування населення міста за програмою медичних гарантій між Національною службою здоров’я України та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Новограда-Волинського, відповідно до якого, з 1 жовтня проводитиметься фінансування первинної ланки надання медичної допомоги. Сума виділених коштів державою залежатиме від кількості підписаних декларацій із сімейними лікарями та педіатрами.
У КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Новограда-Волинського» продовжується підписання декларацій з сімейними лікарями, педіатрами. Станом на 20.08.2018 р. підписано 30250 декларацій.
По державній програмі «Доступні ліки», станом на 20.08.2018 р., звернулися та отримали рецепти 12262 пацієнтів, виписано 25037 рецептів. Відпущено рецептів на суму 801846грн., що становить 67,4% від загальної суми.
Хворі на цукровий діабет забезпечуються препаратами інсуліну безкоштовно. Станом на 20.08.2018р. відпущено рецептів на суму 907569 грн. (63,3% від виділеної суми).
Для продовження будівництва хірургічного корпусу Новоград-Волинського міськрай ТМО надійшли кошти з державного фонду регіонального розвитку в сумі 3 870 000 грн., згідно з помісячним розписом асигнувань, які були виділені у 2018 році у розмірі 10 000 000 грн.
Шановні новоград-волинці! Переконливо просимо звернутися до сімейного лікаря та педіатра щодо підписання Декларації про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу.
УПРАВЛІННЯ У СПРАВАХ СІМ’Ї, МОЛОДІ, ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ МІСЬКОЇ РАДИ
14 та 15 серпня службою у справах дітей організовано та проведено рейди «Діти вулиці», «Вокзал», спільно з міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді — з метою перевірки стану утримання та виховання дітей. Обстежено умови проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
16 серпня під головуванням в.о. міського голови О.В.Гвозденко проведено комісію з питань захисту прав дитини, було розглянуто 7 питань. З батьками проведено профілактично-роз’яснювальні бесіди, під час яких наголошено про відповідальність, згідно з чинним законодавством, за неналежне виконання батьківських обов’язків.
Протягом тижня видано 13 посвідчень батьків багатодітної сім’ї та 9 посвідчень дитини з багатодітної сім’ї, продовжено термін дії 30-ти посвідчень багатодітних сімей.
Направлено 7 дітей пільгових категорій на оздоровлення до товариства з обмеженою відповідальністю «Курортне об’єднання «Перлина Чорномор’я» у ПЗОВ «Связист», ПЗОВ «Рассвет» (Одеська область, м.Білгород-Дністровський, смт.Сергіївка, пров.Тірас, 7).
18 серпня на міському стадіоні «Авангард» відбувся футбольний матч між командами ФК «Звягель-2» (м.Новоград-Волинський) — ФК «Агролайф» (Попільнянський р-н). ФК «Звягель-2» здобув впевнену перемогу з рахунком 5:2.
Наступного дня, 19 серпня, на міському стадіоні «Авангард» відбувся футбольний матч між командами ФК «Авангард-Ветерани» (м.Новоград-Волинський) — ФК «Фанат» (смт.Пулини). ФК «Авангард-Ветерани» здобули перемогу з рахунком 2:0.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради