На столичному параді до Дня незалежності відзначили нашу героїчну «тридцятку»

На столичному параді до Дня незалежності відзначили нашу героїчну «тридцятку»

\"НаНіхто не може уявити сьогодні День незалежності без асоціацій із захисниками України. У наш непростий час ними є воїни-патріоти, котрі відстоюють хиткі рубежі на Сході, численні волонтери у тилу, активні українці не лише вдома, а й у діаспорах за кордоном. Ними є діти, котрі пишуть листи підтримки воїнам на фронт, ними є люди у білих халатах, які витягують бійців з того світу, ними є сім’ї героїв, котрі вірять, що смерть рідних в ім’я Незалежності, не була даремною.
Цьогорічний 27-й День незалежності є особливим для воїнів «тридцятки» — особовому складу, який з перших днів боронить східні кордони держави, вручено бойовий прапор та присвоєно почесне найменування на честь ім’я видатного полководця. Після перейменування бригада отримала назву 30-та окрема механізована бригада імені Князя Острозького. Наскільки це важливо — свідчать слова командира, полковника Івана Гараза, на сторінці 30-ї ОМБр у Фейсбуці:
«У кожній військовій частині є бойовий прапор, у разі його втрати військова частина припиняє своє існування. Наша Батьківщина на сьогоднішній день — це теж велике бойове з’єднання, і від усіх нас залежить, чи буде над ним майоріти бойове знамено України, як символ української державності та нашої свободи. Свято вірю, що наш синьо-жовтий стяг здійматиметься над вільними землями України, попри усі виклики суворого сьогодення».
\"НаВійськовослужбовці гарнізону не вперше беруть участь в урочистому параді на столичному Хрещатику. Цього року до складу механізованої колони ЗСУ увійшло дві зведених коробки з нашої бригади, а саме: підрозділ на бойових машинах піхоти БМП-2, які нещодавно отримані на озброєння військової частини, та підрозділ артилеристів на самохідних артилерійських установках САУ 2С3, що під час бойових дій влітку 2014-го та взимку 2015-го знищували ворожі російські колони бойової техніки. У параді також взяв участь оркестр 30-ї ОМБр, який кілька років поспіль здійснює музичний супровід заходів державного рівня.
Різні думки існують у суспільстві з приводу того, чи потрібно витрачати кошти під час війни на урочистий парад. «А ви думали, що Україна — так просто, — відповідає на усі суперечки всередині країни Ліна Костенко. — Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли усі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни».
Пам’ятаймо про це, віримо у найкращу спільну долю, невтомно працюймо над цим. З Днем незалежності, новоград-волинці!
Юлія КЛИМЧУК

Під хештегом #Завдяки_Тобі в Україні проходить національна кампанія подяки військовим та ветеранам (про це читайте на https://zt.org.ua/). Подякувати захисникам у День незалежності закликали відомі українці, зокрема, фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, музикант і журналіст Альберт Цукренко, письменник Сергій Жадан.