ХРОНИКА 14/2009

ЯК КУМ КУМА ПОГРАБУВАВ
Із заявою про викрадення квартирантами дорогоцінностей до міськвідділу міліції звернувся місцевий житель, у якого наймачі поцупили золоту та срібну каблучки, срібний браслет і печатку.
У розмові з дільничним інспектором потерпілий розповів, що квартиру у нього винаймали Андрій (ім’я змінено), 1985 р.н., уродженець Закарпаття, зі своєю дружиною, які є їм кумами. Між подружжям того дня виникла сварка, після якої ображений чоловік зібрав свої речі, прихопивши кумове добро, викликав таксі і зник. Пізніше стало відомо, що Андрій поїхав додому. Коли невдячного кума було доставлено до міліції, Андрій розповів, що золоту каблучку продав таксистові за 200 грн., а срібний браслет, який одягнув на руку одразу, з необережності загубив. Із соромом у очах браслет та печатку повернув кумові. Не зважаючи на щире каяття, відповідальності невдячному кумові не уникнути.
КРАДІЖКА МОПЕДА
17 березня в чергову частину міського відділу міліції надійшло телефонне повідомлення від місцевого жителя про те, що якісь невідомі викрали його мопед, котрий він залишив у дворі багатоповерхового будинку у центрі міста. Крадіїв розшукують.
ВКРАЛИ ПОРОСЯ
18 березня з ферми одного з приватних сільськогосподарських підприємств району було викрадено порося, вартістю 1050 грн.
34-річна місцева жителька, котра працює на даному підприємстві і котра вкрала тварину, поласувати свіжиною не встигла, її виявили працівники міліції.
Свиню цілою та неушкодженою повернуто на ферму.
КІНЬ — У СТІЙЛО, ЇЗДОВИЙ — ДО ЛІКАРНІ
18 березня на автодорозі Київ-Чоп (256-470 км.), о 20 год. 30 хв., водій автомобіля «Вольво», 40-річний житель м.Москва, рухаючись у напрямку м.Рівне, скоїв наїзд на гужовий віз, яким керував 23-річний житель с.Суховоля Новоград-Волинського р-ну. Їздового, котрий отримав ряд тілесних ушкоджень, доставлено до лікарні.
ОТАКИЙ «ПОМІЧНИК»
67-річна жителька с.Гульськ звернулася до міліції із заявою про крадіжку 6 мішків вівса з власного хліва, що вона нещодавно купила на базарі.
Вже за декілька днів дільничний інспектор встановив та затримав кривдників літньої жінки. Ними виявилися троє місцевих жителів. Один із злодіїв допомагав старенькій по господарству, тож і знав про майно жінки. Після чергової випивки з товаришами, чоловік запропонував навідатися до бабусі. Дочекавшись ночі, чоловіки на плечах винесли викрадене і тієї ж ночі збули його за копійки місцевому жителю. Чому покупець не поцікавився, звідки у трьох сп’янілих нічних гостей, які ніде не працюють, зловживають спиртним, взялося таке добро, можна лише здогадуватися.
ШВИДКО ЇЗДИТИ ТРЕБА ВМІТИ
23 березня, близько 15 год., на автодорозі Київ-Чоп, неподалік с.Миколаївка, жителька Києва, 1978 р.н., рухаючись у напрямку м.Рівне, керуючи автомобілем РЕНО, не впоравшись з керуванням, з’їхала у кювет і зіткнулася з деревом. У результаті ДТП тілесні ушкодження у вигляді перелому отримала 7-річна донька водія, яка знаходилася в авто.
29 березня, о 7.20 хв., на 6 км. автодороги Новоград-Волинський — Баранівка, поблизу повороту в с.Стрієва, сталося зіткнення іномарки та гужового воза.
Водій автомобіля Мерседес, 20-річний житель с.Гульськ, скоїв наїзд на підводу, що рухалася в попутному напрямку. 60-річного водія гужового транспорту з закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку та переломом ребра було доставлено до травматологічного відділення лікарні.
Разом з тим, Державна автомобільна інспекція звертається до водіїв! Будьте уважними. Вибирайте безпечну швидкість руху, щоб мати змогу постійно контролювати та безпечно керувати транспортним засобом. Виконуючи будь-який маневр, переконайтесь, що це буде безпечно по відношенню до інших учасників дорожнього руху. Сідаючи за кермо транспортного засобу, необхідно пам’ятати, що лише суворе виконання правил дорожнього руху — запорука порядку на наших дорогах. Завжди пам’ятайте: навіть незначне порушення може мати трагічні наслідки.
«ПОГОСТЮВАЛИ»
Про сварку, в результаті якої гр.Л. отримала тілесні ушкодження, жінка написала у своїй заяві, де просить притягнути кривдника до відповідальності.
Того вечора до гр.Л., 1982 р.н., на вечерю завітали її сусіди — 21-річна гр.Н. зі своїм 30-річним співмешканцем. Господарка швиденько накрила стіл і запросила гостей до столу. Ті, звичайно, прийшли не з порожніми руками. Чарка за чаркою і декілька хвилин потому друзі-сусіди почали з’ясовувати стосунки. Сп’янілий чоловік спочатку «поколотив» господиню. Потім «на горіхи» дісталося і його співмешканці, яка захищала сусідку. За вчинення насильства чоловіка притягнуто до відповідальності за ст.173-2 КУпАП, що передбачає штраф або виправні роботи.
ВИКРАВ З ФЕРМИ
Установив дільничний інспектор злодія, який здійснив крадіжку теляти з ферми с.Несолонь. Ще до 6 години вирушив на ферму 20-річний сільський житель. Злодій знав, що ввечері мають їздити по селу заготівельники ВРХ, тому він швидко і легко позбудеться доказів. Дочекавшись покупців, він здав молодняк за 360 грн. Виручкою розплатився за борги. Тепер молодикові доведеться не лише відшкодувати власникові збиток, а й сплатити штраф або відсидіти адмінарешт строком до 15 діб, оскільки на нього складено протокол за ст.51 КУпАП «Дрібне викрадення чужого майна».
В.ВАСИЛЮК, командир 3-го взводу роти ДПС, майор міліції

ВИКРАВ 100 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ
30 березня до Житомирського райвідділу звернувся житель с.Вереси із заявою про те, що цього ж дня, у період з 10 до 19 години, із його будинку, куди злодій проник через вікно, викрадено ювелірні вироби із золота, шубу із хутра норки, ноутбук та інші цінні речі. Загальна сума збитку становить майже 100 тис. гривень.
На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, яка розпочала першочергові дії зі встановлення всіх обставин.
ОТАКИЙ «МЕТАЛОБРУХТ»
16 березня в лісі, біля с.Катеринівка Ємільчинського району, лісник обходив довірену йому територію. Раптом побачив, що група людей викопує щось із землі. Виявилось, що дістають вони артилерійські снаряди часів війни, аби здати їх на металобрухт. Побоюючись злочинців, лісник забрався звідти, удавши, що нікого не помітив. Але через деякий час повернувся та знайшов на тому місці купу боєприпасів, яку, аби приховати, накрили листям. Чоловік одразу повідомив про знахідку відповідні служби.
17 березня група піротехнічних робіт головного управління МНС у області виїхала для знешкодження 68 одиниць снарядів.
УМВС України в Житомирській області