Міський голова здійснив об’їзд закладів освіти

Міський голова здійснив об’їзд закладів освіти

З метою перевірки готовності закладів освіти міста до нового навчального року, 28 серпня міський голова Віктор Весельський здійснив об’їзд: Ліцею №1 (директор — Юрій Рошка), ЗОШ №2 (директор — Любов Гарбовська), ЗОШ №5 (директор — Лариса Капчинська) та ЗОШ №6 (директор — Наталія Кирчун).
У ході спілкування з директорами, їх заступниками та бухгалтерами зазначених закладів основну увагу було зосереджено на питаннях: освоєння коштів на капітальні видатки з державного, обласного та міського бюджетів; забезпечення виплат заробітних плат педагогічним працівникам; забезпечення харчування учнів; стану навчальних класів, спортивних залів, медичних кабінетів, їдалень; рівня підготовки знань учнів після дошкільних навчальних закладів тощо.
Як відомо, цей навчальний рік стане особливим, адже стартує проект «Нова українська школа» — не просто, як пілотний проект в окремих школах, відтепер усі першокласники та початкова школа навчатимуться за новою концепцією.
Тож, було відмічено, що заклади освіти готові до впровадження освітньої реформи. Так, молодші класи обладнані за необхідними стандартами та чекають на першачків 2018-2019 навчального року.
Крім того, під час об’їзду були визначені і проблемні питання кожного закладу. Низку пропозицій буде включено для фінансування з міського бюджету в 2019 році.
Очільник міста наголосив, що всебічна підтримка освітянської галузі та створення повноцінних умов для розвитку дітей і надалі буде одним із пріоритетних напрямків роботи міської влади.
Перебуваючи у ЗОШ №2, очільник міста особисто привітав директора навчального закладу Любов Гарбовську з високою державною нагородою — почесним званням «Заслужений працівник освіти України», яке вона отримала за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм, відповідно до Указу Президента України №241/2018.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради