Інформаційний зріз щодо діяльності галузей життєзабезпечення міста за минулий тиждень

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО
За минулий тиждень комунальним підприємством Новоград-Волинської міської ради «Новоград — Волинськжитлосервіс» здійснені наступні роботи:

  • підстрижено живопліт та декоративні кущі на наступних територіях: сквер «Фортеця», площа Лесі Українки, сквер Слави, вул.Шевченка, 7, вул.Шевченка, 29, вул.Шевченка, 26-Б (Пам’ятник на честь воїнів-інтернаціоналістів), вул.Лесі Українки, 2-А (Братська могила радянських військово­полонених), «Чорнобильський дзвін», вул.Івана Мамайчука;

  • скошено траву на наступних територіях: сквер «Фортеця», вул.Шевченка,16, площа Лесі Українки, бульвар Б.Г.Шарварко, вул.Шевченка, 7, вул.Шевченка, 29, вул.Шевченка, 26-Б (Пам’ятник на честь воїнів-інтернаціоналістів), вул.Лесі Українки, 2-А (Братська могила радянських військовополонених), «Чорнобильський дзвін»;

  • проведено обрізку порослі на деревах на вул. Шевченка (від площі Лесі Українки до вул.Пушкіна);

  • вивезено 40 куб.м³ сміття (міський Парк культури та відпочинку, місця загального користування — 20 куб.м, кладовище (вул.Чехова) — 20 куб.м);

  • здійснено 7 поховань на кладовищах міста (вул.Чижовецька — 5, вул.Лугова — 2);

  • завезено та розплановано 24 тонни землі на вул.Юрія Ковальського.


Комунальним підприємством «Шляхрембуд» міської ради здійснені наступні роботи:

  • вивезено вуличний змет із наступних вулиць: Соборності, Шевченка, Героїв Майдану, Лянгуса, Чехова, Пушкіна, Житомирської;

  • прочищено зливові каналізації на вул.Лянгуса, вул.Котляревського, вул.Лесі Українки;

  • встановлено решітки на зливові каналізації на вул.Лянгуса та вул.Єрьоменка;

  • проведено ямковий ремонт асфальтного покриття на вул.Чехова;

  • із застосуванням прибиральної машини «DULEVO» прибрано вулиці: Шевченка, Леваневського, Маршала Рибалка, Соборності, Житомирську, Волі, Пушкіна, Маршала Рокосовського, площу Лесі Українки;

  • продовжуються роботи з капітального ремонту тротуару на вул.Лесі Українки.


ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я
З 1 жовтня фінансування первинної ланки надання медичної допомоги проводитиметься згідно з укладеним договором про медичне обслуговування населення міста за програмою медичних гарантій між Національною службою здоров’я України та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новограда-Волинського». Сума виділених коштів державою залежатиме від кількості підписаних декларацій з сімейними лікарями та педіатрами.
У КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Новограда-Волинського» продовжується підписання декларацій із сімейними лікарями, педіатрами. Станом на 27.08.2018 року підписано 31361 декларацію (55,65%).
По державній програмі «Доступні ліки» станом на 27.08.2018 року звернулося та отримали рецепти 12398 пацієнтів, виписано 25305 рецептів. Відпущено рецептів на суму 801846 грн., що становить 67,4% від загальної суми.
Хворі на цукровий діабет забезпечуються препаратами інсуліну безкоштовно. Станом на 27.08.2018 р. відпущено рецептів на суму 907569 грн. (63,3% від виділеної суми).
Шановні новоград-волинці! Переконливо просимо звернутися до сімейного лікаря та педіатра щодо підписання Декларації про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу.
ОСВІТА
Згідно з планом роботи управління освіти і науки міської ради на 2018 рік, розширене засідання колегії відбулося 23 серпня у ЗОШ №7. Участь у роботі колегії взяли заступник міського голови Гвозденко О.В., начальник відділу державного контролю за дотриманням санітарного законодавства Новоград-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Кащук В.М. та керівники закладів освіти міста. Детально розглядалося питання «Про стан підготовки закладів освіти міста до нового 2018-2019 навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період».
Протягом тижня на базі Ліцею №11 відбулася курсова перепідготовка вчителів 4-их класів, які впроваджуватимуть новий Державний стандарт початкової освіти у 2019-2020 н.р.
Розпочалися серпневі зустрічі міських методичних об’єднань педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти міста.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради