Зросли штрафи за ухиляння батьків від обов’язків

Зросли штрафи за ухиляння батьків від обов’язків

\"ЗрослиНа перший дзвоник у комунальний навчальний заклад «ЗОШ-інтернат I-II ступенів» завітали працівник ювенальної превенції (дитяча кімната поліції) Руслан Швайківський та представник служби у справах дітей, головний спеціаліст Анна Карпінська.
Шкільний колектив гості привітали з початком нового навчального року, побажали успіхів у роботі та навчанні, мирного неба над головою і здійснення цілей. У якості подарунка учням було вручено м’ячі для футболу, волейболу та баскетболу, придбані спонсорами.
Як розповів працівник поліції Руслан Швайківський, у інтернаті — це вже друга першовереснева акція місцевої поліції. Таким чином, зокрема, правоохоронці дбають про профілактику негативної поведінки серед дітей із сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах. З цією ж метою у школі-інтернаті спеціалісти провели урок, на якому обговорили з учнями правила поведінки.
Попередження і штрафи — така адміністративна відповідальність стосується батьків, що ухиляються від виконання своїх обов’язків. Напередодні 1 вересня в Україні вступили в силу нові штрафи, які зросли до 850-1700 гривень. Закон обіцяє бути вимогливішим до порушників.
Юлія КЛИМЧУК