Міський голова ознайомився з роботою відділення інтенсивної терапії новонароджених Новоград-Волинського міськрайТМО

Міський голова ознайомився з роботою відділення інтенсивної терапії новонароджених Новоград-Волинського міськрайТМО

\"Міський29 серпня міський голова Віктор Весельський провів робочу нараду з питань роботи відділення інтенсивної терапії новонароджених Новоград-Волинського міськрайонного територіального медичного об’єднання.
Участь у нараді взяли: в.о. начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Галина Барашовець, головний лікар Новоград-Волинського міськрайТМО Василь Борис, заступник головного лікаря міськрайТМО Микола Руденко, депутат міської ради, заступник голови постійної комісії міської ради з питань соціальної політики, охорони здоров’я, освіти, культури та спорту Костянтин Шнайдер.
Завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених Новоград-Волинського міськрайонного територіального медичного об’єднання Оксана Левченко ознайомила очільника міста з показниками роботи у період 2008-2018 рр. та наявним обладнанням відділення.
Так, учасники наради оглянули блокові кімнати та кімнату сумісного перебування матері і дитини, де функціонує:

  • чотири інкубатори для новонароджених;

  • чотири лампи для проведення фототерапії;

  • два апарати штучної вентиляції легень для новонароджених;

  • апарат для інвазивної вентиляції легень у недоношених дітей;

  • два реанімаційні столи — відкрита система для новонароджених дітей;

  • портативний УЗД-апарат для проведення нейросонографії.


Зазначимо, що під час робочої зустрічі очільник міста виконав приємну місію, привітавши завідувачку відділення Оксану Левченко з нагоди ювілейного Дня народження, який вона нещодавно відзначила. Віктор Леонідович вручив Оксані Олександрівні привітальний лист та Почесну грамоту Новоград-Волинської міської ради за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди ювілею.
Також присутні висловили подяку завідувачці та всьому колективу відділення за врятовані дитячі життя та побажали, щоб ніколи не вичерпувалось їх душевне тепло, чуйність і уважність до своїх маленьких пацієнтів.
Довідково: за останні десять років (період 2008-2018 рр.) у пологому відділенні Новоград-Волинського міськрай ТМО на світ з’явилося 11 тис. 997 дітей (зокрема, у місті — 6 тис. 62), проліковано у відділенні інтенсивної терапії новонароджених — 1 тис. 395 дітей, переведено до відділення інтенсивної терапії Житомирської обласної дитячої лікарні — 610 дітей.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради