Зустріч із батьками загиблих учасників АТО

Зустріч із батьками загиблих учасників АТО

12.09.2018 року в Новоград-Волинському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулася зустріч із батьками загиблих учасників АТО. З привітальним словом виступила директор Центру Антоніна Лапинська, яка подякувала за їх участь у зустрічі та представила батькам героїв учасників соціальних партнерів зустрічі. До слова запросили представника департаменту праці та соціального захисту міської ради Олену Лавринович, яка розповіла про зміни в призначенні житлових субсидій.
Про права, пільги сім’ям учасників бойових дій, які загинули, розповіли представники Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Данюк та Анастасія Степаненко. В ході даної теми відбулося жваве обговорення щодо пільг у сфері медичного обслуговування та в сфері ЖКГ.
Антоніна Лапинська озвучила ідею створити на базі Новоград-Волинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді клуб взаємопідтримки для батьків загиблих учасників АТО, на що батьки героїв позитивно відреагували.
Слід зазначити, що була присутня дружина загиблого учасника АТО Олена Чернявська — виконуюча обов’язки голови ГО «Об’єднання дружин, матерів та бійців АТО», яка запропонувала співпрацю в рамках громадської організації та обрання головуючого від батьків героїв.
На завершення провідний практичний психолог Центру Ніна Трояновська запропонувала батькам відзняти короткометражний сюжет про синів із нагоди Дня захисника України. Спілкування загалом пройшло в теплій та дружній атмосфері, було домовлено про започаткування регулярних таких зустрічей.
А.ЛАПИНСЬКА, директор Новоград-Волинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді