На п’ять «соток» із бюджету — вже одинадцять претендентів

Станом на сьогодні подано 11 заявок на реалізацію проектів у рамках «Бюджету участі».
Нагадаємо, що «Бюджет участі» — це частина коштів міського бюджету, щодо якої мешканці міста самостійно обирають, на що їх витрачати, шляхом голосування, результати якого мають пряму дію.
Ідея запровадити таку ініціативу в Новограді-Волинському належить об’єднанню «Самопоміч». Депутати міської ради погодили пропозицію передбачити у бюджеті міста 2019 року 500 тисяч гривень на реалізацію 5 проектів — громадських ініціатив, втілення кожної з яких не повинно перевищувати 100 тисяч грн.
Днями в Новограді відбулася дискусія «Громадська модель бюджету участі для Новограда-Волинського», яку модерувала експертка Центру розвитку інновацій, Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ Ірина Стасюк. Її учасники обговорили особливості реалізації «Бюджету участі». Щоправда, на зустріч прийшло лише з півтора десятка громадян, майже всі з них — працівники органів місцевого самоврядування.
У ході спілкування було озвучено досвід українських міст, де «Бюджет участі» працює не один рік. Головним стимулюючим чинником для громади називають поінформованість. Тож, звертаємося до звягельчан, особливо — до тих, у чиїй голові є безліч ідей для покращання інфраструктури міста: не полінуйтеся, оформіть свою пропозицію в заявку, просувайте її і, можливо, за вашої ініціативи в наступному році буде реалізовано суспільно корисний проект. Лише не забувайте, що вміститися потрібно у 100 тисяч.
Проектні пропозиції можна подавати в паперовому вигляді на адресу Новоград-Волинської міської ради (вул.Шевченка, 16) до 30 вересня 2018 року. Реєстрація — у відділі організації прийому громадян. Там же можна взяти бланк-заявку, адже проектні пропозиції оформляються згідно з бланком-заявкою.
Олег БРЮХАНОВ