ТЕСТОДРОМ 14/2009

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. Що пропонує пред’явити контролер пасажиру тролейбуса? А. Свідоцтво про народження. Б. Документ про освіту. В. Квиток. Г. Страховку.

  2. Який титул присвоїв Кіт у чоботях своєму господарю? А. Барон. Б. Герцог. В. Граф. Г. Маркіз.

  3. Чим «Пока-пока-покачивали» три мушкетери разом з д’Артаньяном? А. Стегнами на сідлах. Б. Пір’ями на шапках. В. Келихами з шампанським. Г. Колискою з немовлям.

  4. Тварина, яка першою потрапила на навколоземну орбіту. А. Миша. Б. Собака. В. Мавпа. Г. Морська свинка.

  5. Якою частиною мови є улюблене слово В. Жириновського «однозначно»? А. Прислівник. Б. Прийменник. В. Займенник. Г. Числівник.

  6. Король музичних інструментів. А. Гармошка. Б. Гітара. В. Рояль. Г. Орган.

  7. Скільки голів забив Пеле? А. Майже 500. Б. 1001. В. Близько 1300. Г. Більше 2000.

  8. Що у французькому революційному календарі означає назва місяця «термідор»? А. Місяць спеки. Б. Місяць термітів. В. Місяць термосів. Г. Місяць термометрів.

  9. Чим намагалися отруїти Вашингтона прихильники англійського короля Георга? А. Ікрою. Б. Квасолею. В. Вином. Г. Помідорами.

  10. Ці події справді мали місце в історії в різні роки, але тільки одна з них трапилася не 3 квітня. Яка саме? А. 1879 р. – Софія проголошена столицею Болгарії. Б. 1925 р. – утворено ТАРС. В. 1936 р. – відбулась прем’єра п’єси О. Корнійчука «Платон Кречет». Г. 1990 р. — над Львівською ратушею вперше на Україні офіційно піднятий жовто-блакитний прапор.


Відразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 - по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.
0 очок - Безнадійний випадок.
1-7 очок - Є ще деякі надії.
8-14 очок - Людина середньої ерудиції.
15-20 очок - Досить ерудована людина.
21 очко - Ви - суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ