Щодо призначення субсидій

Відповідно до Постанови КМУ від 27.04.2018 року №329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів від 28 грудня 2016 року №1022», із 1 травня 2018 року призначення житлової субсидії здійснюється лише після подання заяви і декларації, якщо у складі домогосподарства є:

  • внутрішньо переміщені особи;

  • особи, члени сімей яких не зареєстровані за адресою домогосподарства (ст. 3 Сімейного кодексу України: сім’ю складають особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки. Дитина належить до сім’ї своїх батьків і тоді, коли спільно з ними не проживає);

  • особи, які є орендарями житлових приміщень (будинків);

  • особи, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають;

  • у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, котрі досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді:

  • за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії;

  • або вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії;

  • та/або вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.


Враховуючи вищезазначене, з 1 жовтня із заявою про призначення житлової субсидії повторно мають звернутися до департаменту праці за адресою: вул.Ушакова, 40, особи, які є орендарями житлових приміщень; внутрішньо переміщені особи; особи, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають. Телефон для довідок: 2-40-11, 3-55-53.
При собі мати паспортні дані та ідентифікаційні коди членів сім’ї особи зі складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання, відмінне від адреси домогосподарства.
Увага: отримувачів субсидій, які зареєстровані та проживають у приватному секторі, департамент праці просить надати довідки про склад зареєстрованих.
О.ПОНОМАРЕНКО, заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення міської ради