Робоча нарада з питань забруднення річок Случ та Смолка

Робоча нарада з питань забруднення річок Случ та Смолка

13 вересня під головуванням заступника міського голови Анатолія Легенчука відбулася робоча нарада з питань забруднення річок Случ та Смолка.
Щорічно ситуація із забруднення річок Случ та Смолка погіршується. Вже декілька років поспіль Новоград-Волинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області повідомляє, що, за результатами лабораторних досліджень води з річки Случ, наданих Новоград-Волинським міжрайонним відділом ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України», індекс лактозопозитивних кишкових паличок у районі міського пляжу становить небезпеку в епідемічному відношенні та може призвести до розповсюдження інфекційних захворювань.
У ході робочої наради начальник Новоград-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області О.С.Коваль поінформував присутніх, що основна причина забруднення річок Случ та Смолка — це несанкціоновані скиди неочищених каналізаційних стоків у річку Смолка в приватному секторі.
Рішенням виконавчого комітету міської ради було створено комісію з виявлення таких несанкціонованих скидів. Із цією метою комісією розпочаті рейди. Заступник міського голови Анатолій Легенчук зазначив, що у зв’язку з погіршенням ситуації із забруднення річок Случ та Смолка, необхідно переглянути розмір штрафу за несанкціоновані скиди нечистот у бік їх збільшення.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради