«Звягель» загострив боротьбу за чемпіонство

У суботу, 22 вересня, відбулися матчі 14-го туру чемпіонату Житомирської області з футболу. «Звягель» у домашньому матчі приймав одного з головних претендентів на чемпіонство — «Полісся» зі Ставків.
«Полісся» очолює турнірну таблицю і до звітної гри мало перед «Звягелем» запас у 4 очки. Тож, гостей влаштовувала нічия, і вони всім своїм виглядом упродовж більшої частини матчу це демонстрували.
За півтора тайму, попри зусилля «Звягеля» повести в рахунку, команди створили на двох лише два небезпечних моменти — по одному біля кожних воріт. Обидва рази на висоті були голкіпери, причому, ворота «Полісся» залишилися «сухими» після невдало виконаного «Звягелем» пенальті.
Коли гра котилася до безгольового завершення, «Звягелю» вдалася результативна атака. Після пасу з глибини поля на ударну позицію вискочив Р.Гусак і влучно пробив — 1:0 на 74-ій хвилині.
Здобувши перевагу, «Звягель» не закрився на власній половині поля, натомість продовжив атакувати. А «Полісся», втративши план на «нічийну» гру, виглядало безпорадно. До завершення гри «Звягель» відзначився ще двічі. Д.Швець на 85-ій хвилині замкнув навіс ударом головою. А.Гороницький у компенсований час, після пресингу, скористався помилкою в захисті «Полісся» й довів рахунок до розгромного — 3:0.
«Полісся» (Ставки) поки що зберегло першу сходинку (28 очок, 12 ігор). На друге місце вийшов «Звягель» (27 очок, 12 ігор). Далі — «Мал» (Коростень) і «Фортуна» (Андрушівка), які мають по 26 очок (у «Фортуни» — 13 ігор). Замикає ударну п’ятірку «Полісся» з Городниці (23 очки, 11 ігор), яке в цьому турі перемогло команду з Андрушівки — 2:1.
У матчі 11-го туру (перенесена гра) «Звягель-2» з рахунком 2:0 на виїзді здолав «Авангард» (Довбиш). «Звягель-2» залишився на третьому місці.
* * *

Тим часом житомирський ФК «Полісся» 22 вересня у с.Білозір’я зіграв із ФК «Черкащина-Академія» у рамках 10-го туру Другої ліги України. Полісянам вдалося перемогти команду, яка знаходилася до цього на другій сходинці турнірної таблиці групи А, та зайняти її місце.
* * *

Ветеранський «Авангард» (Новоград-Волинський) — минулорічний чемпіон Житомирської області — посів у своїй підгрупі третє місце і не зміг цього року пробитися до фінальної частини чемпіонату, в якій будуть розіграні володарі 1-4 місць. Новоградці поборються за 5-те місце.
Олег БРЮХАНОВ