Міський голова провів нараду щодо необхідності проведення фінансового аналізу видатків за програмою «Доступні ліки»

Міський голова провів нараду щодо необхідності проведення фінансового аналізу видатків за програмою «Доступні ліки»

20 вересня очільник міста Віктор Весельський провів робочу нараду щодо аналізу ситуації з фінансуванням програми «Доступні ліки». Віктор Леонідович наголосив на необхідності проведення аналізу видатків за програмою «Доступні ліки» з метою уникнення ризиків, пов’язаних із недофінансуванням програми та виникненням заборгованості перед аптечними закладами.
За інформацією начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Любомира Дутчака, станом на 20.09.2018 р. за програмою «Доступні ліки» профінансовано 848 тис. гривень на відшкодування вартості лікарських засобів із 1 млн. 189 тис. гривень, передбачених на 2018 рік.
Міський голова Віктор Весельський наголосив, що, у разі необхідності у прийнятті рішень Уряду, внести в установленому порядку пропозиції. Також доручено опрацювати питання стосовно удосконалення процедури відшкодування вартості лікарських засобів та подати Кабінету Міністрів пропозиції.
Враховуючи внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 р. №878 «Про Програму соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2017-2021 роки», очільник міста доручив вивчити можливість удосконалення впровадження в місті наступних заходів (згідно з рішенням 18-ї сесії Житомирської обласної ради від 12.09.2018 р. №1205): створення в місті Новограді-Волинському надійної системи збереження здоров’я громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС дітей, що сприятиме зниженню рівня їх інвалідизації та смертності; частковому забезпеченню житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; забезпечення ефективного соціального захисту постраждалого населення області для створення належного рівня забезпечення життя.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради