Щодо призначення субсидій

Департамент праці та соціального захисту населення міської ради повідомляє, що громадяни, яким призначено субсидію на житлово-комунальні послуги, зобов’язані щомісячно сплачувати обов’язкову частку платежу при умові використання соціальних нормативів.
Якщо ж вартість фактично спожитих послуг із постачання холодної води і водовідведення, газо- та електропостачання менша, ніж обов’язкова плата, особа, яка отримує житлову субсидію, зобов’язана сплачувати вартість фактично спожитої послуги.
Відповідно до Постанови КМУ №534 від 23.08.2016 року «Деякі питання надання субсидій для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг», розрахунок невикористаних сум субсидії проводиться виробниками/виконавцями послуг із централізованого опалення (теплопостачання), постачання холодної води і водовідведення, газо- та електропостачання станом на 1 травня та на 1 жовтня за особовими рахунками споживачів, яким призначено субсидію на опалювальний (неопалювальний) сезон, що закінчився.
Звертаємо вашу увагу, що станом на 1 жовтня 2018 року виробниками/виконавцями послуг буде здійснено перерахунок фактично спожитих послуг із постачання холодної води і водовідведення, газо- та електропостачання.
О.ПОНОМАРЕНКО, заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення міської ради