Міський голова Віктор Весельський взяв участь у заході Асоціації міст України «День Діалогу з владою»

Міський голова Віктор Весельський взяв участь у заході Асоціації міст України «День Діалогу з владою»

Протягом 24 та 25 вересня міський голова Віктор Весельський брав участь у заході Асоціації міст України «День Діалогу з владою», що проходив в Українському домі «Перемога» міста Тернополя у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.
За результатами заходу Асоціації міст України, очільник міста провів робочу нараду з керуючим справами виконавчого комітету міської ради Дмитром Ружицьким, заступником керуючого справами виконавчого комітету, начальником організаційного відділу міської ради Ніною Марчук та головними спеціалістами організаційного відділу міської ради.
«День Діалогу з владою» — традиційний щорічний захід, що є майданчиком для обговорення питань та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад.
Загалом серед близько 400 учасників заходу були представлені голови громад-членів АМУ, народні депутати України, міністри, представники урядових структур та парламенту, а також проектів міжнародної технічної допомоги — партнерів АМУ, експертного середовища.
Відкрив засідання Голова АМУ Віталій Кличко, який виступив із програмною промовою. Також до діалогу приєднався Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
Протягом дводенного заходу на чотирьох панельних дискусіях обговорювали стан та перспективи децентралізаційної реформи, бюджетне забезпечення територіальних громад у призмі секторальних реформ, актуальні питання містобудування та житлово-комунального господарства, нові можливості соціально-культурного розвитку громад.
Зокрема, у рамках «Дня Діалогу з владою» Голова АМУ Віталій Кличко та Голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джама Гулейд підписали Меморандум про наміри та взаємодію між АМУ та ЮНІСЕФ щодо співробітництва у сфері захисту прав дітей, надання соціальних послуг та впровадження децентралізаційної реформи.
Також учасники заходу прийняли за основу Звернення Асоціації міст України до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України і доручили Виконавчій дирекції АМУ доопрацювати документ з урахуванням висловлених пропозицій.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради