ОБ’ЄДНУЙТЕСЬ – ЩОБ ПОТІМ НЕ ШУКАТИ ВИННИХ...

ОБ’ЄДНУЙТЕСЬ – ЩОБ ПОТІМ НЕ ШУКАТИ ВИННИХ...

Літо – пора відпусток та відпочинку на природі. Саме о цій порі річка Случ має надзвичайно красивий вигляд. Її краса надихала нашу землячку – поетесу Лесю Українку — на створення своїх чудових літературних творів. Саме краса рідної природи допомагала їй творити. У Баранівці є мікрорайон Заріччя. Саме тут, у сімейному маєтку родини Косачів, видатна поетеса провела своє дитинство. Це дуже красива частина нашого міста: річка, ліс, усе тут поєднується.
Дуже багато мешканців Баранівки полюбляють відпочивати поблизу Заріччя. Тут надзвичайно гарна природа. Дуже приємним є відпочинок на цій території. Ніщо так не відновлює сили, як річка Случ, її барви, шепіт природи. Але незабаром може статися так, що ми втратимо можливість безперешкодно насолоджуватися красою нашої землі. Городяни не зможуть дістатися цих місць через те, що може зруйнуватися міст-дамба, який сполучає основну частину міста з мікрорайоном Заріччя. Як пояснив головний архітектор нашого міста Віктор Володимирович Таборовський: міст може впасти будь-якої хвилини. Для цього потрібно небагато, вистачить лише підняття рівня річкової води. Щойно відбудеться паводок, а таке доволі часто трапляється, течія Случі зробить свою справу. Тріщини, які є в мості, збільшаться і міст розвалиться.
Чому так сталося? — з’являється досить не риторичне питання. Відповідь дуже проста: міст нікому не потрібен. Із розмови з місцевим керівництвом, ми довідалися, що даний об’єкт знаходиться на балансі у Баранівського фарфорового заводу, проте там кажуть, що в документах такого немає. Уже близько року точаться розмови вирішення питання власності цього об’єкта. За цей термін ніяких зрушень у вирішенні проблеми дамби не відбулося. Це не наш об’єкт – все що можна почути від кожної із сторін. А час минає... Він має дуже валику вагу. За цей термін уже можна було б і почати ремонт, проте... Все залишилося на тому ж місці.
Літо – найоптимальніша пора року для ремонту мосту, але... Кому він потрібен? Лише місцевим жителям, які добираються до мікрорайону Заріччя. Хочеться вірити, що це не так. Дуже хочеться, аби місцева влада знайшла порозуміння з керівництвом Баранівського фарфорового заводу. Можливо, час об’єднатись, щоб вирішити це питання. Краще ж зробити ремонт зараз, а не потім відновлювати міст з нуля. Об’єднуйтесь – щоб потім не шукати винного у повній руйнації моста.
Микола ГУЗЬ,
м.Баранівка