«Собак і котів підкидають — я не встигаю роздавати»

«Вирішила знову підняти цю болючу для міста тему. У притулку сьогодні — більше трьохсот тварин. Та й у місті додалося бездомних котів та собак. Шановні новоград-волинці, коли ви берете у свій дім тварин, то несіть за них відповідальність. Вони ж просто так не з’являються у місті! Тварин потрібно стерилізувати, а не ставитися до цього безвідповідально.
Притулок — це не пункт відгодування. Це — домівка для старих, малих і хворих тварин. Нині вкрай тяжко, бо на лікування зовсім немає коштів, на будівництво міська рада ніколи не виділяла, а на харчування однієї тварини виділено менше 2 гривень на день. Як ви гадаєте, чи можна за ці кошти утримувати і годувати тварин, аби можна було забрати їх з вулиць Новограда-Волинського?
Мені болить серце за таке відношення до тварин, а попереду — зима. Сподіваюся, що наші депутати нарешті поставляться до проблеми відповідально, і на найближчій сесії вплинуть на це питання.
Щонеділі я виношу на ринок цуценят з притулку, роздаю «підкидишів» у хороші руки. Жодна людина не запитала, чим можна допомогти притулку? Лише хизуються своїми породистими тваринами. Хіба це любов до братів наших менших?
Це жах, на що перетворилися наші серця. На першому місці — гроші, аж потім — доброта і благодійність. Багато хто любить собак лише на словах: прийдуть у притулок, подивляться і йдуть. Мовляв, далеко йти і вигоди немає. А я ходжу щодня по 3 км, вони мене чекають, я — їхня мама і вигоди з них не чекаю.
4 жовтня — День захисту тварин. Замисліться, що кожен із нас зробив для захисту тварин? Не маю права нікого звинувачувати, але прошу проявити милосердя і подивитися на них іншими очима. Вони також хочуть жити, їсти, хочуть тепла. Від голоду і холоду собаки стають агресивними, і ви можете бачити це на вулицях міста. Давайте разом вирішувати проблему».
Благодійний рахунок карти «Приватбанку»: 5168 7427 0079 5762.
з повагою, Валентина ЗАХАРЧУК, голова ГО «Захист тварин «Оберіг»