Нарада щодо ведення підприємницької діяльності в міському Парку культури та відпочинку

Нарада щодо ведення підприємницької діяльності в міському Парку культури та відпочинку

26 вересня під головуванням заступника міського голови Анатолія Легенчука відбулася нарада щодо ведення підприємницької діяльності в міському Парку культури та відпочинку.
Територія парку перебуває на балансі комунального підприємства міської ради «Новоград-Волинськжитлосервіс», тому, задля координації роботи та побудови механізму взаємодії між балансоутримувачем та орендарями земельних ділянок парку (підприємцями), відбулась спільна зустріч.
Справа в тому, що розроблено стратегію комплексної реконструкції міського Парку культури та відпочинку на вул.Шевченка, 22. Згідно з концепцією реконструкції парку, дану територію буде розділено на зони активного та пасивного відпочинку із урахуванням вже існуючих. Таким чином планується пролонгація договорів оренди з тими орендарями, які наразі вже здійснюють підприємницьку діяльність на території парку із врахуванням нормативної грошової оцінки земельної ділянки та ставки податку на вид підприємницької діяльності. Наразі формується нормативно-правовий документ про оренду окремих елементів благоустрою міста, який регламентуватиме оцінку вартості орендованого елемента та має бути ухвалений депутатами міської ради.
Під час наради відпрацьовували стратегію щодо обслуговування території міського парку, в тому числі — необхідність електрифікації певних ділянок та вивезення сміття. Також відділ благоустрою управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради ознайомить підприємців із межами прилеглих до орендованих ділянок територіями, які закріплені за ними для прибирання, згідно з правилами благоустрою.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради