Ветеранська організація проти повернення місту назви «Звягель»

27 вересня 2018 року відбулося розширене засідання президії ради міської організації ветеранів, на яке, крім вісімнадцяти членів президії, були запрошені одинадцять голів первинних ветеранських організацій, а також голова та один із членів координаційного комітету пенсіонерів військової служби та інших силових структур.
У ході обговорення питань діяльності ветеранської організації було розглянуто також питання щодо перейменування міста Новограда-Волинського в Звягель.
Із присутніх жодного не було, хто б підтримав перейменування нашого славного міста в древнє поселення, навпаки, всі були обурені тим, що в такий нелегкий для держави й міста час окремими «активістами» піднімається таке важливе і серйозне питання. Воно повинне вирішуватись цивілізовано та відповідно до Конституції і законодавства України, винятково шляхом референдуму, але для всього цього потрібна велика кількість коштів не тільки з місцевого бюджету, а з бюджету кожної міської сім’ї.
Крім того, замість консолідації громади, це приведе до розладу серед мешканців досі спокійного, в політичному сенсі, Новограда-Волинського. Це — неприпустимо.
Тому всі учасники засідання президії одностайно підтримали пропозиції виступаючих про проведення обговорення щодо перейменування Новограда-Волинського в Звягель серед членів первинних ветеранських організацій і винесення цього важливого питання на розгляд пленуму ради міської організації ветеранів у другій половині жовтня.
В.ПАРФЬОНОВ, голова міської організації ветеранів
К.МАЛОВ, член президії