Американський футбол — у сесійній залі

Американський футбол — у сесійній залі

\"АмериканськийНовий роман 34-річного українського письменника Макса Кідрука — не про авіакатастрофу (хоча літак таки зазнає аварії), не про американський футбол (хоча цей спорт проходить червоною ниткою крізь сюжет) і, навіть, не про виживання групки людей у нелюдських умовах (хоча виживати таки доведеться). Роман «Де немає Бога» — про щось інше. Про що саме — Макс Кідрук розповів півсотні новоградців, котрі прийшли на літературну зустріч із письменником.
Презентація книги, виданої трохи більше місяця тому харківським видавництвом «Клуб сімейного дозвілля», відбулася минулої п’ятниці, 28 вересня, у сесійній залі Будинку рад.
Кідрук — не вперше у Новограді-Волинському. Тож, уже має тут свою аудиторію, яка, приємно відзначити, щораз збільшується. Харизматичний, із добре поставленою українською мовою і дивовижним умінням тримати увагу присутніх, автор за півтори години розкуто і дотепно розповів майже про все, що стосується нового роману. І не тільки. При цьому майстерно уникнув, так званих, спойлерів — фактів, що наперед відкриють повороти сюжету й можуть позбавити читача інтересу.
\"АмериканськийМакс Кідрук повідав про своє захоплення американським футболом, непереборний потяг до подорожей і літаків, про окремі, здавалося б, незначні випадки з життя, що згодом лягли в основу історій людей, чиї долі переплітаються в романі.
На завершення автор відповів на запитання, сфотографувався з усіма бажаючими, підписав придбані книги.
Макс проанонсував вихід збірки його оповідань навесні наступного року. А також — нового роману, який планує представити увазі читачів восени 2019 року.
Літературна зустріч цього разу стала можливою за ініціативи та підтримки Новоград-Волинського об’єднання «Самопоміч». Зокрема, Тетяни Дроздюк і депутата міської ради Сергія Хапчука.
Олег БРЮХАНОВ