У лікарню приїхали нові ліжка — завдяки активістам і громаді

У лікарню приїхали нові ліжка — завдяки активістам і громаді

Потреба місцевої лікарні у функціональних ліжках і тумбах озвучувалася неодноразово. Востаннє про це довелося чути на відкритті відремонтованої кардіології — проведений ремонт різко контрастував зі старими меблями для хворих.
Ініціативу благодійного фонду «International Association for Support of Ukraine» (міжнародна неприбуткова організація, яка займається медичною та гуманітарною допомогою Україні та сприянням розвитку медзакладів і громадянського суспільства України з більш, ніж 7 країн світу) у Новограді зустріли схвально не лише медики, а й пересічні містяни.
На заклик активістів за три дні зібрали 14 тисяч 905 гривень на доставку 8 сучасних функціональних ліжок для міськрайТМО.
Подяку із прізвищами 80 благодійників було опубліковано у Фейсбуці. Силами чотирьох меценатів, а це — Малиновська Марія, Мартинюк Микола, Бойчук Віталій і колектив 5-ї школи — вдалося одразу «закрити» доставку 4 комплектів меблів.
— До нас звернувся представник благодійного фонду «Міжнародна Асоціація Підтримки України» Тарас Дурбак, — розповів активіст, депутат міської ради Сергій Хапчук. — Фонд привіз у Житомирську область гуманітарну допомогу у вигляді функціональних ліжок з матрацами і тумбами, проте виникли проблеми з державною установою, яка замовляла і мала оплатити логістичні витрати. Я написав пост у ФБ, а наші активісти, зокрема, Тетяна Дроздюк, Анастасія Сукач, Олександр Куценко, Марина Власюк, Катерина Кармазіна, розповсюдили інформацію. В результаті були зібрані кошти на оплату витрат з доставки, розмитнення та інше. Ліжка були одразу доставлені до ТМО.
Одне нове таке ліжко коштує понад 20 тисяч гривень. Меблеві комплекти встановлюють у дитячому відділенні, хірургії і травматології.
Медики висловлюють подяку активістам і громаді, адже нові меблі підходять для догляду за важкохворими, рух яких є обмеженим. Головний лікар Василь Борис продемонстрував, як трансформується корпус ліжка під потреби пацієнта, і як тумба перетворюється у стіл. За словами медиків, меблі — в ідеальному стані, матраци — з прогумованими чохлами. «Ми ще раз дякуємо усім небайдужим, котрі долучились до даної доброї справи, а також благодійному фонду «International Association for Support of Ukraine». Нехай ці ліжка довго пустують і довго чекають своїх пацієнтів», — написали активісти у ФБ.
Юлія КЛИМЧУК
Фото з мережі