Пограбування чи… залицяння?

«Новоградців грабують просто на вулиці» — така замітка вже була готова до друку в рубриці «Кримінал», але згодом з’ясувалися нові подробиці, які суттєво міняють суть справи.
Йдеться про випадок, що стався надвечір неділі, 7 жовтня, по вулиці Соборності. Близько 18 години (ще навіть не темніло) на тротуарі біля входу до Скверу Слави у панянки, котра прогулювалася в супроводі молодого чоловіка, відкрито й нахабно зірвали з плеча дамську сумочку.
Усе скидалося на зухвале пограбування. Принаймні, перехожі, котрі стали випадковими свідками, саме як злочин це й сприйняли. Хто був ближче до місця події, — кинувся навздогін грабіжнику, який у чорній балаклаві втікав у двори між сусідніми багатоповерхівками.
«Чим далі, то небезпечніше стає на вулицях Новограда-Волинського. Резонансні злочини, що сталися в місті впродовж цього року (стрілянина в депутата міської ради, підпал Молодіжного центру, пограбування квартири міського голови) щедро приправляються дрібнішими порушеннями правопорядку», — було написано в першому варіанті новини. Аж доки не з’ясувалося, що «зловмисник» у такий оригінальний спосіб вирішив запропонувати «пограбованій» дамі «руку й серце».
Про це «Звягелю» згодом розповіли продавці продуктового магазину, неподалік від якого розгорталися події. Чоловік, стоячи на ганку магазину, нібито, сказав: «Зараз піду робити пропозицію». Із цими словами натягнув на обличчя чорну маску і кинувся навздогін парі. Порівнявшись із жінкою, він зірвав із її плеча сумочку та кинувся тікати. Але відбіг недалеко. Зупинившись біля однієї з лавок у Сквері Слави, він поклав до сумочки обручку й став чекати «пограбовану» пані, щоб запропонувати їй… одружитися.
Наразі ми не володіємо інформацією, чи увінчалася його пропозиція згодою, але можна впевнено стверджувати, що романтики, та ще й екстремальні, в Новограді не перевелися.
Олег БРЮХАНОВ