Засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості

Засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості

\"Засідання9 жовтня заступник міського голови Оксана Гвозденко провела засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості.
Під час засідання було підведено підсумки роз’яснювальної роботи, спрямованої на детінізацію ринку праці, а також розглянуто питання щодо вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.
Зокрема, було зазначено, що з січня по вересень 2018 року робочою групою в складі працівників поліції, державного інспектора праці, Новоград-Волинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, департаменту праці та соціального захисту міської ради проведено 54 вивчення дотримання трудового законодавства у 157 фізичних осіб-підприємців у частині укладання трудових договорів із найманими працівниками, в тому числі — у двох юридичних осіб. За результатами, у 53 фізичних осіб-підприємців виявлено 92 працівники без належного оформлення трудових відносин, які наразі легалізовано, а саме: 6 осіб зареєстровані як суб’єкти господарської діяльності та з 86 — укладено трудові договори.
Питання щодо продовження роз’яснювальної роботи, спрямованої на детінізацію ринку праці, залишається на постійному контролі департаменту праці та соціального захисту населення міської ради. Крім того, вирішено провести робочу зустріч із керівниками ринків задля відпрацювання питань з дотримання чинного трудового законодавства, зокрема щодо укладення договорів оренди.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради