Держава з Молодіжним центром не допоможе

Держава з Молодіжним центром не допоможе

У ЦЬОМУ РОЦІ ТОЧНО, А В НАСТУПНОМУ — «МОЖЕ»
У народі кажуть, що немає нічого більш довговічного, аніж тимчасовий паркан. З огляду на капітальний підхід до зведення паркану, яким обнесли пошкоджений вогнем Молодіжний центр, напрошується припущення, що відбудови на місці згарища по той бік паркану доведеться чекати роками. Очевидно, що декілька десятків мільйонів гривень із міського бюджету витягти не вдасться навіть при великому бажанні громади й депутатів. Єдина надія — на фінансування з Державного бюджету. Втім, лист-відповідь, який надійшов на адресу Новоград-Волинської міської ради, не вселяє оптимізму.

8 жовтня офіційний сайт Новоград-Волинської міської ради опублікував інформацію «Щодо всебічного розслідування обставин і причин пожежі у будівлі міського Молодіжного центру та необхідності виділення коштів для проведення відновлюваних ремонтних робіт»:
«На адресу Новоград-Волинської міської ради надійшов лист від заступника голови Житомирської обласної державної адміністрації Р.О.Щебетова у відповідь на доручення Прем’єр-міністра України до звернення народного депутата України В.М.Литвина з приводу листа Новоград-Волинської міської ради щодо всебічного розслідування обставин і причин пожежі та необхідності виділення коштів для проведення відновлювальних ремонтних робіт будівлі міського Молодіжного центру, наступного змісту:
«На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 11.09.2018 р. №35612/1/1-18 до звернення народного депутата України В.М.Литвина від 04.09.2018 р. №Д/269-344 по листу Новоград-Волинської міської ради від 22.05.2018 р. №01-02/792 щодо всебічного розслідування обставин і причин пожежі та необхідності виділення коштів для проведення відновлюваних ремонтних робіт будівлі міського Молодіжного центру Новоград-Волинської міської ради, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення, повідомляємо наступне.
За інформацією, наданою Національною поліцією України від 21.09.2018 р. №18726/24/4/2-2018, Новоград-Волинським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області (далі — ГУПН в Житомирській області), проводиться досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні.
На цей час матеріали кримінального провадження надіслано до експертної установи для проведення відповідної судової експертизи.
Хід судового розслідування перебуває на контролі ГУПН в Житомирській області.
Нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням у цьому кримінальному провадженні здійснюється відповідним прокурором Новоград-Волинської місцевої прокуратури Житомирської області.
Статтею 387 (Розголошення даних оперативно-розшукової діяльності, досудового розслідування) КК України передбачено кримінальну відповідальність за розголошення даних досудового розслідування, у зв’язку з чим більш детальні відомості щодо вказаного кримінального провадження надати неможливо.
Щодо фінансування відновлюваних ремонтних робіт Молодіжного центру, інформуємо, що, враховуючи те, що видатки на 2018 рік за основними бюджетними програмами розподілені, відповідні переліки об’єктів затверджені, питання фінансування робіт можливо буде розглядати при формуванні відповідних пропозицій на 2019 рік!» — цитують відповідь із ОДА на сайті міської ради.
Підготував Олег БРЮХАНОВ