Виставка зразків військової техніки триватиме до 14 жовтня

Виставка зразків військової техніки триватиме до 14 жовтня

\"ВиставкаПообіді 10 жовтня автомобілісти й перехожі в центральній частині Новограда-Волинського були неабияк здивовані, побачивши рух вулицею Шевченка військових тралів, що перевозили важку техніку. Зразки озброєння військової техніки прибували на площу Лесі Українки і вивантажувалися біля Палацу культури. Вони одразу ж привернули увагу дітвори, в якої зараз тривають канікули. Із дозволу військових, хлопчаки позалазили на танки, зазирали, як то кажуть, у кожну шпарину.
Військовослужбовці, під наглядом яких проходить виставка зразків озброєння, підтвердили, що військова техніка — не навчальна, а по-справжньому бойова.
Виставка діятиме до 14 жовтня, у рамках заходів, що тривають у місті з нагоди Дня захисника України. Зокрема, 11 жовтня у Палаці культури відбулися урочистості та концертна програма Національного президентського оркестру. Протягом дня у МПК презентували виставку робіт учнів образотворчого відділення Школи мистецтв «Нащадкам славних козаків».
Пропонуємо вашій увазі подальший план заходів із нагоди відзначення Дня захисника України (за матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради):

  • з 10 по 14 жовтня — виставка зразків озброєння військової техніки (МПК ім.Лесі Українки);

  • 12 жовтня, о 10:00, — спортивний захід «Козацькому роду — нема переводу!» за участі військовослужбовців військового гарнізону (міський стадіон «Авангард);

  • 13 жовтня, о 12:00, — міський турнір із шашок серед юнаків, дівчат та дорослих (Гарнізонний Будинок офіцерів);

  • 14 жовтня, о 10:00, — покладання квітів і молебень за героїв, які віддали своє життя за незалежність України (Арка пам’яті Небесній Сотні та загиблим учасникам АТО);

  • 14 жовтня, о 10:30, — покладання квітів та вшанування героїв, які віддали своє життя за незалежність України (Меморіал загиблим учасникам АТО);

  • 14 жовтня, об 11:00, — міський турнір із шахів серед юнаків, дівчат та дорослих (Гарнізонний Будинок офіцерів);

  • 19 жовтня — акція «Посади дерево майбутнього» для сімей учасників антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил (Пам’ятний знак жертвам Чорнобиля).


«Також у ці дні інформаційно-просвітницькі заходи, уроки мужності, книжкові виставки, відео-презентації пройдуть у закладах загальної середньої освіти та бібліотеках міста», — додають у міській раді.
Підготував Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА