Чотири бронзи — на Всеукраїнському турнірі з таеквон-до (itf)

Чотири бронзи — на Всеукраїнському турнірі з таеквон-до (itf)

Цими днями в Ужгороді проходив кубок України з таеквон-до (itf) серед дорослих та кубок Всеукраїнського союзу таеквон-до серед дітей, кадетів та юнаків. Кількість учасників, а це — 860 спортсменів, говорить про масштаб змагань. У турнірі взяли участь команди майже з усіх регіонів країни. Житомирську область представляли 7 спортсменів із Новограда-Волинського: 3 дівчат та 4 хлопців.
Змагання проводилися в чотирьох дисциплінах. Наша команда брала участь у найважчій, але водночас і найпрестижнішій, — спарингу. Бої були важкими, але цікавими: новоградським таеквондистам довелося протистояти досвідченим та титулованим бійцям, які мали досвід виступів не тільки в Україні, але і в міжнародних турнірах та чемпіонатах Європи. Проте наша команда зуміла здобути 4 бронзових медалі. Враховуючи те, що для них це були перші змагання всеукраїнського рівня, досить непоганий результат.
Із медалями за третє місце повернулися всі дівчата. Це — Аліна Рацлова, Катерина Лукашева, Діана Тимощук (всі — вихованці ліцею №1). Серед юнаків бронзу здобув Олександр Марченко (ЗОШ №3).
Дмитро Буришин (ліцей №11) мав шанс поборотись за золоту медаль, вигравши відбірні поєдинки, проте перед фіналом, в останньому бою, маючи перевагу, не втримав її і поступився за очками. Орест Остапчук (ліцей №4) також не втримав переваги в ході поєдинку. Суперник Ореста, відігравшись та вирвавшись уперед за очками, просто втікав від нього до кінця бою, побоюючись поразки від нашого спортсмена. Нікі Михайлюк (ліцей №1) не зміг здолати свого суперника, далася взнаки відсутність досвіду виступу на змаганнях такого рівня.
Загалом виступ можна вважати вдалим та привітати спортсменів. Також велика подяка батькам, які виділили кошти дітям для участі у змаганнях. Попереду — ще багато турнірів та клопіткий процес підготовки до них.
Інформація Житомирського обласного осередку таеквон-до (itf)