ЗАЯВА

Новоград-Волинському міськрайонному прокурору
Михайлу Петровичу СЕМЕНЬЦІ

Доводимо до вашого відома, що нам стало відомо про скоєння злочину працівниками ТОВ «Церсаніт-Інвест» Новоград-Волинського району, вул.Чижівська, 4, тел 3-69-00.
Останнім часом працівники ТОВ «Церсаніт-Інвест» на тракторі з цистерною через прохідну заводу вивозять відходи підприємства. Трактор прямує до найближчих ярів, де і зливає сіру густу речовину, яка потім потрапляє у річку Случ. Свідками таких дій ми і стали.
Дії ТОВ «Церсаніт-Інвест» є грубим порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища та підпадають під адміністративну, дисциплінарну, цивільну або кримінальну відповідальність.
Просимо також задіяти правові засоби, а також правові норми Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», від 25 червня 1991 року, Закону «Про екологічну експертизу», від 9 лютого 1995 року, «Про охорону атмосферного повітря», від 16 жовтня 1992 року.
Зобов’язати головного державного санітарного лікаря району СЕС Л.М.Прохор здійснити контроль ТОВ «Церсаніт-Інвест» за додержанням вимог екологічної безпеки, додержання екологічних стандартів, спрямованих на виконання заходів зі збереження та оздоровлення навколишнього природного середовища. За наслідками перевірки і підтвердження негативного впливу на навколишнє середовище прийняти невідкладні міри з відшкодування заподіяної шкоди.
Шановний Михайле Петровичу! Просимо вас задіяти всі повноваження органів державної влади щодо відповідальності винних за порушення законодавства про шкідливий вплив господарської та іншої діяльності на навколишнє природне середовище.
Просимо дати відповідь.
І.ПИЛИПЧУК, голова м/о ЛПУ, помічник-консультант депутата
Г.ЦАПЛІН, депутат Новоград-Волинської міської ради