Доля обласного чемпіонства вирішиться у Новограді

Доля обласного чемпіонства вирішиться у Новограді

Цієї суботи, 20 жовтня, на стадіоні «Авангард» у Новограді-Волинському, в рамках передостаннього туру чемпіонату Житомирської області з футболу, відбудеться гра двох місцевих команд. ФК «Звягель» прийматиме городницьке «Полісся», і це дербі має всі передумови стати окрасою кінця сезону, оскільки результат матчу значною мірою визначить підсумкові позиції команд у турнірній таблиці.
Здобувши три очки у Коростені тиждень тому («Полісся» перемогло «Мал» — 1:0 у матчі 12-го туру, що проводився у резервний день), городничани набрали 32 очки. У «Звягеля» — 33 очки. У лідера — «Полісся» зі Ставків — 34 турнірні пункти. Теоретичні шанси на чемпіонство зберігає також «Мал», в якого 29 очок.
Щоб котрась із команд зі Звягельщини посіла перше місце, потрібно, насамперед, щоб у двох заключних іграх втратив очки лідер. 20 жовтня «Полісся» (Ставки) приймає вдома ФК «Бердичів» (тут, очевидно, минеться без сенсацій — надто слабка бердичівська команда цього сезону). А в останньому турі у Ставках гостюватиме «Мал», який, якщо зберігатиме турнірну мотивацію, може нав’язати боротьбу.
Хто залишиться фаворитом перед останнім туром, залежатиме від гри «Звягель» — «Полісся» (Городниця). Городничани в заключній грі чемпіонату побувають на комфортному виїзді, де практично гарантовані три очки (суперник — СДЮСШОР «Полісся»). А «Звягель» вдома 27 жовтня зустрінеться із «Фортуною».
Але не будемо аж надто забігати наперед. Запрошуємо любителів футболу 20 жовтня, о 14:00, на дербі з підвищеною відповідальністю: «Звягель» (Новоград-Волинський) — «Полісся» (Городниця).
Ось як анонсують матч на офіційній сторінці «Звягеля» у Фейсбуці:
«22 вересня наша команда при шаленій підтримці уболівальників на домашній арені вперше в історії протистоянь здолала принципового суперника — команду «Полісся» (Ставки) з рахунком 3:0. Після цього матчу наша команда здобула дві виїзні перемоги у Бердичеві та Чуднові.
20 жовтня, майже через місяць, «Звягель» нарешті зіграє вдома, і у рамках передостаннього туру чемпіонату області прийматиме ще одного фаворита, ще одне «Полісся», але вже городницьке. Переможна серія Городниці у матчах зі «Звягелем» триває три останніх матчі, але у цьому сезоні наша команда вже зуміла перервати дві негативні серії і зробить все можливе, аби перервати програшну серію в принциповому матчі з географічними та турнірними сусідами! Підтримка з боку вболівальників у цьому запеклому новоградському дербі повинна бути ще більшою, аніж місяць тому!».
* * *

Відбулися перші матчі плей-офф у першості: «Арсенал-ДЛГ» (Овруч) — «Керамік» (Баранівка) — 2:1; «Сокіл» (Житомирський район) — «Агролайф» (Попільнянський район) — 0:0.
А в чемпіонаті серед ветеранів (40+) стали відомі переможці. Фінальна частина пройшла у Бердичеві 14 жовтня. Чемпіонами стали футболісти ФК «Мал» (Коростень), друге місце — ФК «Граніт» (Черняхів), третє — ФК «Баранівка». Нагадаємо, ветерани новоградського «Авангарду» — минулорічні тріумфатори — в цьому сезоні посіли у своїй групі третє місце і до фінального плей-офф не потрапили.
Олег БРЮХАНОВ