Відбулося 59-те засідання виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради сьомого скликання

Відбулося 59-те засідання виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради сьомого скликання

\"Відбулося11 жовтня у великій залі Будинку рад під головуванням міського голови Віктора Весельського відбулося 59-те засідання виконавчого комітету міської ради, на розгляд якого було внесено 25 питань.
Головним розглянули питання «Про готовність галузей господарського комплексу міста до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та початок опалювального сезону 2018-2019 років». Учасники засідання ознайомилися з інформацією керівників виконавчих органів міської ради, галузей господарського комплексу міста про підсумки та виконання заходів підготовки ввірених їм підприємств, установ, організацій до експлуатації в цей період. До того ж, було повідомлено, що з 11.10.2018 року розпочато опалювальний сезон. Опалювання приміщень міськрайТМО, об’єктів соціальної сфери та житлового фонду міста здійснюватиметься у нічний час, із 20:00 до 08:00, при температурі +8°C; у разі зменшення середньодобової температури навколишнього середовища протягом трьох діб нижче рівня +8°C, опалення здійснюватиметься цілодобово.
Доволі тривалою виявилася дискусія навколо питання щодо безоплатної передачі від КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Новограда-Волинського» на баланс відділу культури і туризму міської ради нежитлової будівлі на вул.Соборності, 24. У результаті члени виконавчого комітету підтримали проект рішення. У даному приміщенні, де наразі знаходиться аптека №29, планується розмістити Краєзнавчий музей міста.
Крім того, розглянувши протокол засідання комісії з питань топоніміки та охорони культурної спадщини №3 від 31.07.18 р., виконавчий комітет міської ради вирішив встановити меморіальну дошку на честь лікарів-хірургів, почесних громадян міста — Замощина Емануїла Борисовича (1887-1974 р. р.) та Грималюка Гната Оксентійовича (1916-1980 р.) — на травматологічному корпусі міськрайТМО.
Також було поінформовано про звернення громадян до виконавчих органів міської ради за 9 місяців 2018 року та прийнято відповідне рішення виконавчого комітету міської ради. Протягом зазначеного періоду до виконавчого комітету міської ради надійшло 2403 звернення громадян, що на 1079 звернень (або на 31,0%) менше, в порівнянні з попереднім періодом.
19 звернень надійшли поштою; письмово та усно надійшло 2348, в тому числі — 9 скарг.
Найчастіше у зверненнях порушувалися питання утримання житлового фонду, благоустрою та житлової політики. Так, за звітний період надійшло 1816 звернень із питань житлової політики, що становить майже 76% від загальної кількості звернень. Також серед питань, з якими звертаються мешканці, велика частка належить до соціального захисту, що становить 8% від загальної кількості звернень, охорона здоров’я — 4%, інші питання — 12%.
За 9 місяців 2018 року міським головою було проведено 22 прийоми громадян, під час яких прийнято 226 осіб. Переважна кількість питань, порушених громадянами у зверненнях до міського голови, стосувалися лікування та житлово-комунального господарства. Вагома частина звернень — із приводу земельних відносин, надання матеріальної допомоги, будівництва, вирішення соціальних питань, проблем зв’язку. Посадовими особами виконавчого комітету міської ради прийнято 251 особу.
Через офіційний сайт міської ради та його рубрику «Електронні звернення» протягом зазначеного періоду надійшло 36 запитань від громадян. Основними темами звернень були проблеми благоустрою міста, роботи міського пасажирського транспорту, обслуговування житла.
У ході засідання, розглянувши клопотання директора комунального підприємства Новоград-Волинської міської ради «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» Л.М.Тодорович, виконавчий комітет міської ради вирішив встановити комунальному підприємству тарифи на послуги з централізованого опалення, що надаються населенню на рівні:

  • для абонентів житлових будинків із будинковими приладами обліку теплової енергії — 1440,68 грн./Гкал (із ПДВ);

  • для абонентів житлових будинків без будинкових приладів обліку теплової енергії — 52,90 грн./кв. м (із ПДВ).


Розглянувши заяву директора товариства з обмеженою відповідальністю «Альтеренерго» А.В.Бєлого, виконавчий комітет міської ради вирішив встановити товариству з обмеженою відповідальністю «Альтеренерго» тариф на виробництво теплової енергії з використанням альтернативних джерел енергії, її транспортування та постачання для Новоград-Волинського міськрайТМО та Новоград-Волинського міжрайонного відділу Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» на рівні 1625,64 грн./Гкал (із ПДВ).
Із повними текстами всіх прийнятих рішень можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради у рубриці «Нормативна база — Рішення виконавчого комітету».
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради