У Новограді-Волинському відзначили День захисника України

У Новограді-Волинському відзначили День захисника України

Із нагоди Дня захисника України, 11 жовтня у міському Палаці культури імені Лесі Українки відбулись урочистості та концертна програма Національного президентського оркестру.
Розпочався захід із виступу військового духового оркестру, урочистого внесення почесною вартою прапорів України і військових частин та спільного виконання Гімну України. Також у виконанні жіночого складу Народного камерного хору вчителів Школи мистецтв мелодійно та проникливо прозвучала пісня «Оберіг».
До вітального слова було запрошено міського голову Віктора Весельського, який у своїй промові згадав славетних захисників України різних поколінь: козаків, учасників національно-визвольного руху, воїнів УПА, ветеранів Другої світової війни, воїнів-інтернаціоналістів, учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил.
У ході урочистостей за високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди Дня захисника України військовослужбовці та волонтери були нагороджені Почесними грамотами міської ради і подяками міського голови.
До оборонців та визволителів рідної землі звернувся заступник командира бригади з морально-психологічного забезпечення, підполковник Євген Панькін, який висловив слова подяки за мужність та героїзм під час виконання бойових завдань та побажав міцного здоров’я, витримки, впевненості у собі, добра, благополуччя і мирного неба захисникам нашої держави.
Хвилиною мовчання присутні в залі вшанували пам’ять загиблих на полі бою, тих, кого не дочекалися додому рідні, хто поклав своє життя заради захисту України.
Затим під виконання Валерієм Гладуновим патріотичної пісні «Плакала калина», відбувся показ відеофільму про історію та героїв, які захищали і захищають нашу країну сьогодні.
По закінченню урочистої частини розпочався святковий концерт Національного президентського оркестру. Зі сцени звучали безсмертні шедеври класичної музики, відомі твори українських композиторів та зразки світової музичної культури, які виконували артисти.
Крім того, всі охочі мали змогу оглянути виставку зразків озброєння військової техніки, розміщену біля міського Палацу культури імені Лесі Українки.
14 жовтня, в світлий день Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва, Української Повстанської Армії та День захисника України, керівництво Новограда-Волинського на чолі з міським головою Віктором Весельським, керівники структурних підрозділів виконавчих органів міської влади, громадські активісти та небайдужі мешканці міста вшанували героїв, які віддали своє життя за незалежність України.
Поруч з аркою пам’яті Небесній Сотні та загиблим учасникам АТО настоятель Свято-Михайлівського собору протоієрей Геннадій Пограничний здійснив молебень за героїв, які віддали своє життя за незалежність України.
По завершенню молебню очільник Новограда-Волинського Віктор Весельський вручив учасниці визвольних змагань, борцю за волю України та зв’язковій УПА Галині Ракочи Почесну грамоту міської ради за сумлінну багаторічну працю та з нагоди Дня захисника України.
Учасники заходу поклали квіти до арки пам’яті Небесній Сотні та загиблим учасникам АТО, а також до Меморіалу загиблим учасникам АТО.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради