ХТО ЗАПЛАТИТЬ ЗА ФУТБОЛ?

У 2007-ому, після понад десятирічної перерви, Новоград-Волинський повернувся на футбольну карту області. Силами приватного підприємця Василя Гордійчука в місті було відновлено дорослу футбольну команду. У більшості місцевих уболівальників ще свіжі в пам’яті минулорічні перемоги, коли лише «витівки» регламенту відсунули ФК «Звягель-750» на четверте місце. Плюс до цього — переможний фініш у дебютному обласному Кубку осені.
Усе це, поза сумнівом, гріє душу звягельських любителів футболу, дає підстави очікувати нових здобутків у сезоні 2009-го року. Проте, не виключений і зовсім протилежний варіант, коли замість здобутків ми не побачимо місцевого футболу взагалі. Таке може статися, якщо терміново не вирішити проблему з фінансуванням футбольного клубу.
На цьому тижні відбулося засідання ради директорів місцевих промислових підприємств, на якому якраз і йшла мова про можливість фінансової підтримки клуба. За умов економічної кризи на виділення бюджетних коштів, хоча в минулому році клубу й було надано статус міськрайонного, очікувати не приходиться. Якщо гроші й надійдуть, то лише в другому півріччі, — поділився міркуваннями з цього приводу під час засідання голова ради засновників клубу Василь Гордійчук. А фінансування потрібно розпочинати вже зараз, оскільки футбольний сезон для «Звягеля-750» стартує 11 квітня виїзною грою. Тому й було вирішено звернутися по допомогу до потенційних меценатів — керівників промислових підприємств.
Директори підприємств, серед яких С.Ф.Портянко (ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод»), В.І Рибінський (ТОВ ВО «Техна»), Л.К.Савченко (МПТВП «Райдуга»), В.П.Висоцький (ВАТ «Біоветфарм»), підтвердили свою зацікавленість у розвитку місцевого футболу та висловили готовність у міру можливостей співфінансувати клуб. А керівництву команди, у свою чергу, запропонували скласти певний бізнес-план, в якому чітко розписати видатки на утримання команди. Втім, як воно буде на ділі — наразі важко сказати. Адже лише на найнеобхідніші затрати, за словами Василя Гордійчука, клубу в цьому році потрібно щонайменше 200 тисяч гривень.
Пересічним любителям футболу залишається вірити, що місцевий бізнес і влада не залишаться осторонь великого футболу і спільними зусиллями віднайдуть можливість підтримати команду. Адже буде прикро, якщо звягельський футбольний ренесанс так швидко закінчиться.
Олег БРЮХАНОВ