Спільна нарада керівництва міської та районної рад щодо утримання об’єктів спільного користування

Спільна нарада керівництва міської та районної рад щодо утримання об’єктів спільного користування

10 жовтня відбулася спільна нарада міської та районної рад із питань утримання та фінансування об’єктів спільного користування. Тема діалогу: фінансування, проблеми та перспективи розвитку медицини в Новограді-Волинському.
Внаслідок реформи децентралізації в Новоград-Волинському районі утворилися нові об’єднані територіальні громади: Городницька, Піщівська, Брониківська та Чижівська. Також на базі міськрайТМО створюється госпітальний округ для навколишніх районів із центром у Новограді-Волинському. Тому у нараді взяли участь керівництво міської та районної рад, голови ОТГ та головні лікарі лікувально-профілактичних закладів: Василь Борис (головний лікар міськрайТМО), Галина Красічкова (головний лікар міськрайСМО) та Анна Ганношина (завідувачка підприємства Новоград-Волинської центральної міськрайонної аптеки №217).
Учасники наради обговорили питання охорони здоров’я жителів та подальшого спільного фінансування лікувально-профілактичних закладів Новограда-Волинського у 2018-2019 роках. Окреслили стратегію розвитку медичної галузі, обговорили умови роботи медичного персоналу та оплату їх праці.
Зокрема, проблему недостатності коштів у сумі 3 млн. 067 тис. грн. для виплати заробітної плати медичним працівникам до кінця 2018 року. Власники об’єкту спільного користування міськрайТМО, а саме: місто Новоград-Волинський та район, Чижівська, Піщівська та Брониківська ОТГ, крім Городницької ОТГ, яка не делегувала своїх представників на нараду та має найбільшу заборгованість (1 млн. 187 тис. грн.), висловили запевнення щодо виконання своїх зобов’язань та виділення своєї частки коштів на заробітну плату до кінця року.
Так, керівник медичної установи вторинного рівня, де надається ургентна допомога (міськрайТМО) Василь Борис, зазначив, що є складність у співпраці з Городницькою ОТГ. Тому головуючий на нараді перший заступник міського голови Сергій Колотов зауважив, що найближчим часом є необхідність провести окрему аналогічну зустріч із керівництвом Городницької ОТГ.
Також під час зустрічі обговорили забезпечення фінансування об’єктів спільного користування; необхідність розробки договору фінансування об’єктів спільного користування (міськрайТМО та СМО) із урахуванням частки власності; утримання об’єкту спільного користування підприємства Новоград-Волинської центральної міськрайонної аптеки №217.
У ході наради було опрацьовано можливі шляхи вирішення першочергових проблем лікувально-профілактичних закладів, а також відпрацювали механізм оптимізації надання медичних послуг населенню.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради