Побачила світ нова книга журналіста Галини Кругляк

Побачила світ нова книга журналіста Галини Кругляк

\"ПобачилаНаша колега — Галина Кругляк, котру читачі Житомирщини знають не лише як відомого журналіста, а й як письменницю, презентувала нову книгу — «Да обретет ратник свет невечерний». Це — четверта книга, яку видала Галина Іванівна, перебуваючи на заслуженому відпочинку. Вона — про батька авторки, розвідника Івана Кругляка.
У анотації читаємо: «В основі книги — реальні події Другої світової і долі конкретних людей — розвідників, діючих у ворожому тилу. Той, кому присвячено повість «Кто-ты на перекрестках судьбы?» і частково друга — «Операция «Кросс», — колись сказав: «Робота у нас була далеко не стерильною. Тому й назва невтішна — шпіон». Постійний ризик, надзвичайні ситуації, неймовірне напруження сил… Проте, і після війни його життя неодноразово піддавалося небезпеці, було сповненим мінливостями долі».
— Хотілося розповісти історію людини, котра опинилася на вістрі двох епох, двох ідеологій, двох світів — України і Росії, — розповіла телефоном Галина Кругляк, котра мешкає нині у Житомирі. — Росія була батьківщиною батька, але свій прах він заповідав розвіяти над Україною, яка стала його домівкою, яку він любив. Багато українців зараз теж опинилися між двох світів, адже нинішні відносини з Росією називають лаконічно — агресор. Бракує дипломатичного шляху розв’язання проблеми, але завжди є інший шлях, ніж війна…
Ця книга — унікальна у своєму роді, подібного в Україні не видавали. Спроба зрозуміти, які висновки слідують з усіх цих неймовірних подій і, часом, трагічних людських доль, зображених у книзі, — про це пропоную поміркувати читачам. Намагалася спочатку писати українською, але сюжет побудований на уривках з повісті, яку збирався написати батько, тож при перекладі втрачалася автентичність написаного.
Авторка дякує усім, хто допоміг у роботі. Колектив редакції вітає Галину Іванівну з виходом книги і бажає не зупинятися на досягнутому — у записниках та у пам’яті журналістки ще багато невиданого…
Юлія КЛИМЧУК